Najnovije vesti
Vesti Politika
ZEMAN POČETKOM 2023. DOLAZI U SRBIJU Dačić ugostio zamenika ministra inostranih poslova Češke

ZEMAN POČETKOM 2023. DOLAZI U SRBIJU Dačić ugostio zamenika ministra inostranih poslova Češke

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spolnih poslova Ivica Dačić primio je danas zamenika ministra inostranih poslova Češke Republike Martina Dvoržaka, a u srdačnom i otvorenom razgovoru obostrano je ocenjeno da su bilateralni odnosi Srbije i Češke vrlo dobri i izražena je spremnost za njihovo dale jačanje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Ivica Dačić Foto: MSP/Dijana Vukomanović / Tanjug
Ivica Dačić

Izraženo je zadovoljstvo što se između dve zemlje odvija intenzivan i kontinuiran politički dijalog, kao i uverenje da će poseban doprinos daljem unapređenju sveobuhvatne saradnje između Srbije i Češke dati predstojeća poseta češkog predsednika Miloša Zemana Srbiji, a koja je planirana za početak sledeće godine

Blic preporučuje

Tokom razgovora su razmenjena i mišlenja o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama Srbije i pitanju Kosova i Metohije.

Obostrano je istaknuta spremnost za nastavak saradnje na zajedničkom projektu Češke kuće u Beogradu.

Ivica Dačić
Foto: MSP/Dijana Vukomanović / Tanjug
Ivica Dačić

Izraženo je i uverenje da će dve zemle nastaviti da uspešno sarađuju na multilateralnom planu razmenjujući podrške u vezi sa međunarodnim kandidaturama.

Dačić je izrazio nadu da će uskoro biti u prilici da se ponovo sretne sa svojim češkim kolegom, ministrom inostranih poslova Češke Janom Lipavskim.

(Tanjug)