Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Три најгоре врсте доручка

Доручак је најздравији оброк у дану. Њиме покрећемо тело и припремамо га за напорне сате који су пред нама. Ако желите да дан започнете укусно и здраво и да свом телу дате енергију, избегавајте ове три врсте доручка.
Фото: Pixabay/congerdesign
Воћни сокови и јогурти

Иако пише да су 100% природни, воћни сокови из продавнице пуни су шећера и адитива. Овакав напитак ће вам моментално дати енергију на празан стомак, или ће вам је врло брзо одузети. Исто тако, сокови из продавнице немају велику хранљиву вредност. Радије посегните за правим воћем, које такође садржи влакна потребна за регулисање варења, и обогатите га зделом житарица. Исто важи и за воћне јогурте, али радије бирајте незаслађени пробиотик појачан кришком тостованог хлеба и џемом.

Пекарски производи

Пецива, крофне и укусне кифлице од теста које купујемо у пекари су веома укусне и заситне, али ови производи често садрже и велике количине адитива, соли и шећера, што није добра комбинација за почетак дана. Слана пецива задржавају воду у телу, али лиснато тесто је масно, тешко сварљиво и сиромашно нутритивним вредностима које су вашем организму преко потребне за нормалну исхрану. Ако више волите да једете пециво ујутру, изаберите једно од целих житарица и намажите га млечним намазом или путером и џемом.

„Раднички“ доручак

Овај доручак укључује масну, тешку и калоричну храну попут печених јаја са сланином, белог хлеба или масне саламе зачињене мајонезом или сличним намазима. Осим ако се не бавите тешким физичким радом, вашем телу такав доручак заиста није потребан и биће потребно много времена да га свари. Велике количине нездравих масти завршиће у облику масног ткива, али ваше тело неће добити све потребне витамине, минерале и влакна. Ако више волите да једете јаје ујутру, најбоље би било да га скувате и комбинујете са кришком препеченог хлеба и чајем.

Једемо их сваки дан, а изазивају висок крвни притисак; Чак и супа није здрава опција

 

Преузмите андроид апликацију.