Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.12.2022.

13:00

Hakimi: Nisam mogao da igram za Španiju, ja sam Marokanac

Reprezentativac Maroka Ašraf Hakimi veruje da njegova selekcija može da iznenadi Španiju u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru, prenosi španska "Marka".

Izvor: B92

Autor:B92

Hakimi: Nisam mogao da igram za Španiju, ja sam Marokanac
Foto: Profimedia

Maroko i Španija će igrati sutra od 16 sati u Al Rajanu.

"Marka" podseća da je Hakimi rođen u Madridu i da je imao ponudu da u mladjim kategorijama nastupi za selekciju Španije, ali se on odlučio za Maroko.

"Osetio sam da to nije pravo mesto za mene, nisam se osećao kao kod kuce. Nisam mogao da igram za Španiju, pošto sam Marokanac", rekao je fudbaler Pari Sen Žermena.

Maroko i Španiji igrali su pre četiri godine na SP u Rusiji u grupnoj fazi, a tada je bilo 2:2.

"Sada smo iskusniji i zreliji. Španija se nalazi među pet najboljih reprezentacija na svetu, a uvek dolazi na SP da pobedi. Naš selektor nas je naučio da imamo pobednički mentalitet, nije važno protiv koga igramo. Pokušaćemo da odigramo na naš način i da ih pobedimo", dodao je Hakimi.

Maroko je grupnu fazu na SP u Kataru završio na prvom mestu na tabeli grupe F. Afrička selekcija je pobedila Kanadu i Belgiju, a odigrala bez golova sa Hrvatskom.

"Mislim da zaslužujemo više poštovanja. Španci to znaju i mislim da nas se plaše. A zašto ne bi ponovo napravili iznenađenje? Ponosam sam što igram za svoju zemlju, jer sada stvaramo istoriju. Imamo veliku podršku navijača, a ta njihova energija nam daje snagu da nastavimo sa dobrim igrama na SP", zaključio je Hakimi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve