ĆUTA DELIO LETKE MINISTRIMA, A BRNABIĆEVA MU PORUČILA: Lažni ekolozi! Mogli ste da ih štampa i na recikliranom, a ne sjajnom papiru! Za taj papir morali ste da posečete ne znam koliko drveća!

15:33

05.12.2022

Podeli vest:

Printscreen/RTS

 

Poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta delio je letke ministrima tokom sednice Skupštine, a premijerka Ana Brnabić mu je poručila da je mogao da ih štampa i na recikliranom, a ne sjajnom papiru. Za taj papir morali ste da posečete ne znam koliko drveća, rekla je premijerka.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izrekao je opomenu poslaniku Moramo-Zajedno, Aleksandru Jovanoviću Ćuti, jer je bez dozvole prilazio stolu predsedavajućeg i ministrima delio letke.

Dok je šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović govorio o razlozima zbog kojih treba da se produži rasprava o usvojenim tačkama dnevnog reda, Jovanović je ustao sa mesta i otišao do ministara.

„Jovanović ako može da se vrati na svoje mesto. Nemate saglasnost da prilazite stolu“, upozorio ga je predsednik Skupštine Srbije Orlić.

Jovanović je uprkos tome nastavio da deli letke i zaradio opomenu.

Premijerka Ana Brnabić mu je poručila da je mogao letke da odštampa na recikliranom, a ne na sjajnom papiru, ocenjujući da je reč o lažnim ekolozima.

„Svi građani su bili svedoci toga da smo dobili letke od strane Pokreta zelenih ili kako se već zovu. Velika koalicija malih stranaka. Dobili smo letke na sjajnom papiru, koji je najgori za životnu sredinu, nisu se potrudili da makar bude reciklirani papir. Za taj papir morali ste da posečete ne znam koliko drveća“, rekla je Brnabićeva.

Ona je pročitala na koji način sve može da se sačuva životna sredina, a jedan od njih, kako je istakla, upotreba recikliranog papira.

„Želim da ukažem na izuzetno važan predlog zakona koji smo poslali skupštini, a tiče se zaštite životne sredine. To je Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o zajmu između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj. Tim zakonom se povećava obim mera za unapređenje energetske efikasnosti, između ostalog, planira se ugradnja solarnih panela kod domaćinstava“, rekla je Brnabićeva.

Ona je istakla da je vrednost tog sporazuma 44,9 miliona evra.

„Ekolozi, lažni ekolozi su glasali ili protiv ili nisu glasali uopšte, ali nisu glasali za. Građani mogu jasno da vide o kakvim je licemerju reč samo u ovih 15 minuta“, istakla je premijerka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.