Почетна > Србија
Србија

Вучић: Идем у Тирану, борићу се за нашу земљу

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће отпутовати на сутрашњи Самит ЕУ-Западни Балкан у Тирану, истичући да би велика штета по земљу била да не оде.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Вучић је, у изјави новинарима, након војне вежбе на полигону у Никинцима, на питање да ли иде у Тирану, казао да је разговарао са својим сарадницима Милошем Вучевићем, Аном Брнабић и другима, као и са пријатељима председницима и премијерима више земаља.

„Није питање сујете, просто морате разумети да се десет и по година трудим сваког дана да никада ништа или што је могуће мање личног искажем, да увек водим рачуна о свему и онда ме понекад емоције обузму када не знате како да реагујете и шта да учините“, објаснио је он.

Рекао је да када неко месецима и годинама уназад производи само кризе, а оне су само за новинаре и део јавности, морате да се борите с тим и видите кроз шта народ пролази и трудите се како да сачувате земљу и инвестиције.

Али, додаје, све што је навео као разлог када је најавио да неће ићи у Тирану, је је истинито.

„За мене је било важно да је све што сам рекао истина“, подвукао је он.

Нагласио је да ће у Тирани бити много добрих разговора за наше грађане, као што је бесплатан роминг између земаља ЕУ и Западног Балкана.

„Имаћемо добре разговоре о томе, а имамо и обевезу захвалности. Због 165 милиона евра које ћемо добити за енергетику“, додао је он.

Вучић је казао да је за њега врло тешко када је реч о Косову и Метохији да разуме тај језик „две стране“, које званичници ЕУ користе, а да „ништа нисмо урадили само живу главу да сачувамо нашем народу“ .

Истакао је да је закључак да није сигуран, али свакако се нада да ће бити некакве користи одласка у Тирану, а ако не би отишао било би велике штете по нашу земљу.

„Неодласком, бих показао да је моја сујета већа, али било би велике штете по земљу и у смислу привлачења инвестиција“, додао је он.

Вучић је казао да зна да ће 20 учесника почети да говоре, на неадекватан начин о санкцијама према Русији и у вези Косова и Метохије.

Али, наглашава, можда су његови сарадници у праву када кажу да би било боље да се чује мој одговор.

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primena ZSO, poštovanja volje srpskog naroda

Преузмите андроид апликацију.