Capital.ba

Četvrtina Nijemaca neće kupiti božićne poklone zbog inflacije

05.12.2022. / 9:30

BERLIN – Skoro četvrtina Nijemaca kaže da ove godine neće kupiti božićne poklone zbog velike inflacije, rezultati su ankete koju je sproveo Institut za nove društvene odgovore.

FOTO:Pixabay

Istraživanje, koje je naručio njemački list “Bild”, pokazalo je da 23 odsto ispitanika uopšte neće kupiti nijedan božićni poklon, dok je manje od polovine navelo da će kupovinu za praznične dane moći da uklope u svoje redovne prihode, prenosi Srna.

Prema istraživanju, 22 odsto Nijemaca izjasnilo se da će morati da posegne za ušteđevinom, dok je tri odsto reklo da bi se moglo čak zadužiti.

“Bild” piše da je analizom cijena više od 120 popularnih božićnih poklona utvrđeno da je 56 odsto božićnih poklona sada skuplje nego 2021. godine. Agencije

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!