KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Košarkašice Radničkog ostale na mrtvoj tački

Košarkašice Radničkog ni iz osmog pokušaja nisu uspele da dođu do prvenca u Prvoj ženskoj ligi Srbije ove sezone. Kragujevčanke su se u večerašnjem duelu sa ekipom Vrbas Medele dobro držale sve do treće četvrtine, kada su doživele potpuni brodolom, tako da su na kraju morale da se pomire sa još jednim ubedljivim porazom – 61:87 (19:24, 12:16, 9:22, 21:25).

Foto: Marko Lazarević

Tokom većeg dela uvodne deonice rezultat je bio u egalu, ali su gošće na prvi obavezni predah ipak otišle sa solidnim kapitalom od pet poena „viška“ (24:19). Već u narednom periodu igre Vrbašanke stižu do prve dvocifrene prednosti na meču (36:26), što je predstavljalo blagi nagoveštaj onoga što će uslediti u trećoj četvrtini, kada su popularne „štrudlice“ zahvaljujući čvrstoj odbrani i racionalnim rešenjima u napadu otišle na nedostižnih „plus 22“ (62:40). I pored značajnog rezultatskog bagaža iz treće četvrtine, gošće nisu spustile „ručnu“ u poslednjoj deonici, već su nastavile da uvećavaju prednost sve do konačnih 87:61.

Epitet najefikasnije igračice utakmice ponela je Jovana Jovović, koja je meč okončala sa 25 poena i 7 skokova. Sledile su je Ana Vučetić i Jovana Popović sa po 13 postignutih poena.

U ekipi Radničkog odskočila je Aleksandra Aleksić sa 14 postignutih poena, Mara Nikolić je ubacila 12, Adrijana Vuković 12, a Vanja Popludijević 10 poena.

Radnički je i dalje jedina ekipa bez ostvarenog trijumfa nakon osam prvenstvenih kola.

Narednog vikenda Kragujevčanke očekuje gostovanje najprijatnijem iznenađenju dosadašnjeg dela šampionata, ekipi Sloge iz Požege.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!