Tekst objavljen: 04.12.2022 9:00        


TikTok je preplavljen novom metodom za uštedu novca

Mladi imaju svoju tehniku za štednju, evo i kako to izgleda


Ideja o mesečnoj štednji novca po odeljcima za posebne situacije, poput popravke automobila, renoviranja stana ili putovanja,preplavila je naslovnu stranu TikTok-a.

- Praktično, novac koji imate, ostavljate u kovertama dok vam ne zatreba. Ako ne možete nešto da priuštite sa novcem koji ste ostavili na početku meseca za tu namenu, onda ne uzimate dodatni- pojašnjava metodologiju senior ekonomista Džejkob Šanel.

- Psihološki, čuo sam od nekoliko klijenata i kolega da je teže fizički potrošiti gotovinu nego koristiti debitnu ili kreditnu karticu - kaže sertifikovani finansijski planer Džesi Vajdman.

Zaista, ovakva vrsta potrošnje novca dizajnirana je da pomogne ljudimada sačuvaju svoj budžet, naprave ušteđevinu i smanje nepromišljenost prilikom internet kupovine.

- Dokazano je da služi kao efikasan način za uštedu novca.. međutim, kao i mnogo svari, ima svoje prednosti i mane. Generalno bih istakao strategiju sa ljudima koji su identifikovali probleme sa varijabilnom i raznolikom potrošnjom za mesec dana ili probleme sa previše trošenja na kredit - ističe Vajdman.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ovakav vid štednje nije dobar za svakoga, pogotovo ne za one koji koriste radnje koje primaju samo kartice. S druge strane, odlično je za onekoji ne mogu da isprate svoju potrošnju.

- Ostavljanje gotovine sa strane svakako ograničava moć potrošnje jer ste fizički ograničeni na gotovinu koju ste izdvojili za različite budžetske kategorije, ali kao i svaki trend, ni ovaj nije potpuno besprekoran.Jedan od najvećih probema je inflacija- kaže Vajdman.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
TikTok društvene mreže štednja novca mladi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana