Читај ми!

Upravni odbor Klinike "Dr Laza Lazarević" demantuje ministarku Grujičić

Upravni odbor Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" odgovorio je na tvrdnje ministarke zdravlja Danice Grujičić, istakavši da ta klinika, kako kažu, radi po zakonu i bez dugovanja.

U saopštenju Klinike "Dr Laza Lazarević", upravni odbor tvrdi da ta ustanova nema dugovanja prema dobavljačima i da ne postoji nijedna neplaćena faktura, a budžet namenjen za kupovinu hrane obezbeđuje RFZO, a ne sama klinika.

Takođe, upravni odbor klinike tvrdi da je neistinita tvrdnja ministarke Grujičić da je 70 lekara napustilo svoja radna mesta, te da klinika, kako su naveli, uprkos pokušajima destabilizacije, nastavlja da se brine o svojim pacijentima.

Što se tiče ciljanih inspekcijiskih kontrola, upravni odbor tvrdi da su samo za vreme aktuelnog mandata ministarke Danice Grujičić izvršena čak tri inspekcijska nadzora i da su sva tri izveštaja bila besprekorna.

Uprvani odbor navodi i da je Državna revizorska institucija na poslednjoj revizorskoj kontroli najvećim ocenama ocenila rad klinike.

Takođe, rukovodstvo klinike navodi da je prilikom sastanka sa ministarkom Grujičić predočen video-snimak i krivična prijava za zlostavljanje pacijenata iz 2016. godine, a protiv organizatora štrajka jednog dela zaposlenih na klinici.

U saopštenju upravnog odbora klinike "Dr Laza Lazarević" navodi se da je specifičnost pacijenata koji se leče na klinici takva da treba izbeći svaku mogućnost da budu uznemireni i da je zato logično što je zabranjeno bilo kakvo okupljanje i pravljenje buke u krugu ustanove.

Upravni odbor, takođe, navodi da je aktuelni menadžment značajno unapredio rad klinike i da za to postoje konkretni argumenti i dokazi.

Gostujući na TV K1, ministarka Danica Grujičić rekla je da je inspekcija RFZO ustanovila da ta klinika fakturisala više lekova nego što je potrošeno, da na računu Psihijatrijske klinike nema sredstava za ishranu, da ishrana nije plaćena dobavljačima, kao i da direktorka nije dala svu neophodnu dokumentaciju.

Dodala je da je i inspekcija Ministarstva rada, socijalne politike i boračkih pitanja našla nepravilnosti u radu, te da je zbog toga preložila Vladi Srbije da direktorku smeni.

Takođe, ministarka je rekla da je za vreme mandata ove v. d. direktorke 70 ljudi napustilo tu ustanovu, od čega 23 lekara, specijalista psihijatrije.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво