"Tvoja svetlost će uvek sijati u našim srcima": Postavljena spomen-ploča u znak sećanja na mučki ubijenu Lidiju u Vićenci

04.12.2022

15:38

0

Obeležje postavljeno tačno na mestu gde je Srpkinju ubio bivši suprug Zlatan Vasiljević

"Tvoja svetlost će uvek sijati u našim srcima": Postavljena spomen-ploča u znak sećanja na mučki ubijenu Lidiju u Vićenci
Lidija Miljković ubijena u Vićenci - Copyright Printscreen/YouTube/ Local Team

Lidiji Miljković koju je 8. juna brutalno ubio njen bivši suprug Zlatan Vasiljević ispred hotela u kom je radila, postavljena je spomen-ploča u znak sećanja.

Njena deca, dečko, porodica i prijatelji prisustvovali su postavljanju spomen-ploče i to tačno na mestu gde je brutalno ubio bivši suprug Zlatan Vasiljević koji je kobnog dana presudio i svojoj devojci, a potom počinio samoubistvo u kolima na auto-putu.

Spomen-ploča postavljena je 18. novembra, a govor nakon otkrivanja spomenika kratko je održao Danijel Mondelo, dečko brutalno ubijene Lidije.

- Više ne osećamo ljutnju. Ne osećamo ni bes posle svega što nam se dogodilo - rekao je okupljenima ispred spomen-ploče koja je postavljena tu kao simbol i sećanje ne samo na nju, nego i na ostale žene koje su doživele istu sudbinu.

Pre nego što je održan govor prisutni su se pomolili za njenu nevinu dušu koja ih je prerano napustila. Kako navodi italijanski portal Vicenta today, Lidijin emotivni partner u potresnom govoru kaže: "Tvoj osmeh je osvetlio naše živote i tvoja svetlost će uvek sijati u našim srcima."

- Od samog početka, cela naša porodica odlučila je da uradi nešto što podseća na lepotu i veliko dostojanstvo osobe koja mi je dala toliko toga. Iz tog razloga, zajedno smo odlučili da damo životu ovoj inicijativi - rekao je plačnim glasom Mondelo, koji je s vremena na vreme uzdisao i teško izgovarao reči.

Ovom skupu koji je trajao 40 minuta, prisustvovali su i nadležni iz italijanskog grada. Inače, tokom sledeće nedelje Lidijin dečko će biti saslušan u tužilaštvu kako bi ispričao kroz koju višegodišnju torturu je Lidija prošla.

- Vi samo znate 20 odsto onoga što je Lidija proživela u braku, a kasnije i van njega i to zahvaljujući medijima - rekao je Mondelo, a prenosi italijanski portal koji dodaje da su nakon ove rečenice prisutni počeli da plaču.

Podsetimo, Vasiljević je najpre ubio svoju sadašnju devojku Gabrijelu Serano, pa sa njenim telom u kolima sačekao Lidiju da dođe na posao. Kada se Lidija pojavila ispred hotela u kome je radila, Zlatan je otvorio vatru na nju. Vasiljević je posle ubistva pobegao, a tokom policijske potere izvršio je samoubistvo na auto-putu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike