');
Najnovije vesti
Blic Slobodno vreme

"Imam 74 godine, ali se u svakom smislu osećam kao mladić": Milovan, užički Supermen, je najstariji Srbin koji se prijavio na dobrovoljno služenje vojnog roka (FOTO)

On gazi osmu deceniju života, ima 74 godine ali i dalje pomera granice dokazujući da je sve moguće. Milovan Milutinović iz Užica poznat je kao Supermen koji punom parom trenira i u poznim godinama, diplomirao je prošle jeseni na Fakultetu za fizičku kulturu, a ove upisao master studije. Ni to mu nije bilo dovoljno, pa se sada odlučio prijaviti i na dobrovoljno služenje vojnog roka.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Supermen iz Užica Foto: Rina
Supermen iz Užica

"Prijavio sam se u Regrutni centar Užice, popunio prijavu koja je prosleđena u vojnu komandu u Valjevo. Istog dana sam ministru Milošu Vučeliću poslao svu papirologiju, sa molbom da me prime u dobrovoljno služenje vojnog roka po drugi put. Prvi put sam vojsku služio pre više od pola veka", kaže za RINU Milovan.

Blic preporučuje
Supermen iz Užica
Foto: Rina
Supermen iz Užica

Ljubav prema otadžbini je njegov prvi razlog za ovu odluku, ali želi i omladini da bude pozitivan primer kako bi se što više njih prijavilo na služenje vojnog roka. Kako kaže, fizički i psihički apsolutno je spreman da ponovo obuje vijničke čizme i obuče uniformu.

"Fizički parametri, psihički, mentalni i seksualni su mi kao kod jednog tridesetogodišnjaka. U mojim godinama neki su napustili ovaj svet, neki ne mogu da ustanu iz kreveta, ja želim dokazati da i ukoliko pređete sedamdesetu to ništa ne znači, možete živeti kao mladić. Voleo bih da omladina sledi moj primer. Da živi zdravo i da se ne libe prijaviti na služenje vojnog roka. Ako mogu ja, mogu i oni", kaže učički Supermen.

Supermen iz Užica
Foto: Rina
Supermen iz Užica

Odgovor od Ministarstva odbrane još uvek čeka, ne bi bio iznenađen ni da ga odbiju, ali Milovan neće odustati.

"Znam da u Ustavu Republike Srbije ne postoji klauzula po kojoj može da se zabrani dobrovoljno i patriotsko služenje vojnog roka za svoju zemlju, za svoju Srbiju", poručio je ovaj profesor fizičke kulture.