Policija pojačano kontroliše saobraćaj: Fokus na pijanim i drogiranim vozačima

Saobraćajna policija će od danas, 5. decembra do nedelje, 11. decembra sprovoditi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja.
Policija pojačano kontroliše saobraćaj: Fokus na pijanim i drogiranim vozačima
Foto: 021.rs
Ova kontrola će pre svega biti usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. 
Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija u Srbiji svakog dana će angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu. 
Od početka 2022. godine, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 57.100 vozača, što je za 11.000 više u odnosu na prošlu godinu, a čak 10.580 vozača zadržano je na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.
 
U istom periodu, u službenim prostorijama zadržano je i 2.330 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom droga, što je za 1.000 više u odnosu na isti period prošle godine.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom predstojećih slava i praznika, apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima. 
  • Обсервер

    05.12.2022 14:03
    Репертоар
    Ова су недела популарна у ЕУ, али наши возачи имају већи и богатији репертоар - непрописна брзина, претицање преко дупле линије, претицање са десне стране, претицање возила, које пропушта пешаке на прелазу, пролазак кроз црвено светло, вожња без светла ноћу, бахати слалом кроз градске улице.... и тд.
  • V5

    05.12.2022 08:00
    NapreDNO kao i uvek
    Policija pojačano kontroliše saobraćaj: Fokus na pijanim i drogiranim vozačima

    Ima li dovoljno vidovitih policajaca, ili idu na tref?
  • Ja

    05.12.2022 07:58
    Rutina
    Ovo treba svakodnevno da se sprovodi, a ne jednu nedelju i to sa najavom. Ispadne "ovu nedelju ste pod rizikom da vas uhvatimo, ali već od sledeće slobodno nastavite drogirani i pijani da vozite". Ne razumem, šta je poenta ove akcije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.