Postupak protiv pokrajinskog poslanika SNS zbog izazivanja udesa i bežanja sa lica mesta

Osnovno javno tužilaštvo u Bačkoj Palanci pokrenulo je postupak protiv poslanika SNS u Skupštini Vojvodine i bivšeg predsednika opštine Bač Borislava Antonića.
Postupak protiv pokrajinskog poslanika SNS zbog izazivanja udesa i bežanja sa lica mesta
Foto: 021.rs
Kako piše VOICE, postupak protiv njega pokrenut je zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nezgodu, a zatim pobegao sa lica mesta ostavivši povređenu osobu.
Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Bačkoj Palanci su za VOICE kazali da je postupak pokrenut na osnovu prijave iz policijske stanice Bač. Prema dopisu Tužilaštva, saobraćajna nezgoda za koju je Antonić osumnjičen dogodila se 22. oktobra u Selenči i tom prilikom povređena je meštanka J.Č.
"Povodom navedene krivične prijave formiran je predmet broj KT 423/22, te je dana 25. novembra 2022. godine upućen poziv osumnjičenom radi saslušanja 9. decembra u 8.30 časova", navedeno je iz Tužilaštva.
 
Antonić je poslanik SNS-a u pokrajinskom parlamentu, a predsednik Opštine Bač je bio od od 2018. do 2020. godine.
 
Kako VOICE navodi, reč je o nezgodi koja se dogodila 22. oktobra, kada je Antonić, navodno vraćajući se sa proslave, na glavnoj saobraćajnici u naseljenom mestu Selenča udario ženu na električnom biciklu, a zatim pobegao sa lica mesta.
 
Ni Antonić ni J.Č. nisu odgovorili na pitanja VOICE-a.
 
Lokalne opozicione partije, grupa građana "Moj Bač" i Demokratska stranka, optuživale su vlasti u Baču da pokušavaju da zataškaju ceo slučaj.
 
U skladu sa Krivičnim zakonikom, za krivično delo ugrožavanja javnog saobraćaja, za šta Tužilaštvo tereti Antonića, zaprećena je kazna zatvora do tri godine. Za krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, zaprećena je novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine.
  • Gajo

    05.12.2022 15:10
    Prava slika društva...
    ...u kom botovi brane minusima ove hohštaplere i kad ljude zgaze autom pa pobegnu... Moralni patuljci gde će vam duše? Sram vas bilo doveka!!!
    A i sad i na moj komentar nalupajte minuse, ali treba da znate - sve se vraća, sve se plaća!
  • Rade

    04.12.2022 23:08
    E to vam ja ta famozna nedodirljiva vlast! Može da ubije nekog a da ne odgovara, već žrtva bude krivac!
  • informer

    04.12.2022 22:11
    Sta je sa predsednikom Sremskih Karlovaca? obecavao coveku naknadu stete i nista...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".