Ležerne frizure: 6 hair stilova koje lepše izgledaju kada su opušteniji

by | decembar 4, 2022
Ležerne frizure

Ležerne frizure su u nekim slučajevima mnogo bolja opcija. Evo o čemu se radi. 

Trend prirodnosti je prodro u gotovo sve sfere života. Industrija lepote nije izuzetak i, naprotiv, osnivač je ovog trenda. Danas „zalizane“ frizure često daju looku preteranu krutost i ozbiljnost, tako da glavno mesto u agendi lepote zauzimaju  nemarne opcije. Opušteni stajling ostavlja osećaj svežine, nežnosti i lakoće. Koje opcije vredi isprobati saznajte u nastavku.

Ležerne frizure

Punđa

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Cheveux by DS Hair Salon (@cheveuxbyds)


Klasična varijacija uključuje čvrsto zategnutu kosu, fiksiranu  najviše na temenu. Međutim, visok tempo savremenog života unosi svoja prilagođavanja u izvođenje ovog stajlinga – zbog njih većina devojaka jednostavno nema dovoljno vremena da stvori „klasičnu“ verziju frizure. Stoga je danas u trendu visoka slobodna punđaa, kao i brze punđe.

Rep

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hairstylist | Event Styling (@alexia_hmua)


Jedna od najpopularnijih varijacija među ležernim frizurama. Klasična verzija ovog stajlinga izgleda odlično na slikama sa formalnim kodeksom oblačenja, kao i u sportskim lukovima – ima strog zvuk i tačnost na svojoj strani. Ipak, u običnim danima, malo neuredan rep pomaže da se kosi da vizuelni volumen u korenu, kao i da slook bude udobniji i mekši.

Večernje frizure zasnovane na nemarnom repu takođe izgledaju sjajno – daju looku posebnu nežnost. Izbor vrste repa (visok ili nizak) zavisi od dužine i debljine kose, tako da će svaka devojka pronaći pravu opciju za sebe.

 

Ležerne frizure i pletenice

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Chicago Hair & Makeup (@goldplaited_)


Sa njima nema manje varijacija nego kod prethodnih vrsta frizura. Možete ostaviti volumen na korenu, a pletenicu na kraju malo „razmrsite“. Ako znate kako da napravite francusku pletenicu, ona će svojim svežim zvukom savršeno ulepšati svakodnevicu.

U suprotnom, možete eksperimentisati: na primer, na poluopuštenoj kosi ispletite kovrdžavu pletenicu (nije potrebno da pletete do kraja).

Opušteni kraći bob

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели (@bobhairdaily)


Ljubitelji kratke kose znaju iz prve ruke koliko je ponekad teško dovesti je u pristojan izgled. Previše uredan stil kvadrata često daje izgled „lutke“, ali ne želi svaka devojka da izgleda tako.

Zauzvrat, nemarno oblikovanje će izgledati elegantno sa gotovo bilo kojom slikom iu svakoj životnoj situaciji, bilo da se radi o poslu, učenju, sastanku ili običnom svakodnevnom životu. Istina, ovaj sasvim prirodni nemar se često mora veštački stvoriti, a ponekad to nije tako lako i brzo.

Ležerne frizure- kovrdže

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tangled Salon & Spa (@tangledsalonandspa)

Ova frizura je veoma popularna za večernje lookove i crvene tepihe. Prirodnost, individualnost, šarm – ima sve. Naravno, moraćete malo da poradite na ležernosti i da malo uredite kosu. Eto oksimorona – stvaranja prirodnog nemara.

U ovom zadatku će vam pomoći figaro ili pegla za kosu. Poseban puder će pomoći da se kosi da volumen, a rezultat je bolje popraviti lakom ili posebnim sprejom.

Malvinka

Ova frizura je samo napravljena za ležernu egzekuciju, i postoji mnogo varijacija. To može biti ili malvinka sa konjskim repom, ili sa nemarnom malom punđom ili pigtailom. Ovaj stil je pogodan za skoro svaku dužinu kose i izgleda veoma elegantno.

Frizure koje ne oštećuju kosu: 3 trendi i jednostavne opcije!

lepotaizdravlje.rsnemchinowa/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; PeopleImages/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; KrisCole/iStock/Getty Images Plus via Getty Images