Uspomena na pretke i istorija koju imamo su naš ponos: Ministar Vučević čestitao Dan vojnih veterana

04.12.2022

12:30

0

Autor: 24sedam

Ministar je podsetio da je na današnji dan pre tačno 110 godina potpisano primirje u Prvom balkanskom ratu između saveznika sa jedne i Otomanske carevine, kao poražene, sa druge strane

Uspomena na pretke i istorija koju imamo su naš ponos: Ministar Vučević čestitao Dan vojnih veterana
Ministar odbrane Miloš Vučević - Copyright Tanjug/ Ministarstvo Odbrane i Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević svim vojnim veteranima danas je čestitao 4. decembra - Dan vojnih veterana.

"Negujući tradicije starih ratnika Vojske Kraljevine Srbije, na najbolji način pokazujete da su uspomena na pretke i istorija koju imamo naš ponos, nikako stid i ne smeju biti zaboravljene", istakao je Vučević.

Podsetio je da je na današnji dan pre tačno 110 godina potpisano primirje u Prvom balkanskom ratu između saveznika sa jedne i Otomanske carevine, kao poražene, sa druge strane. 

"Tada je brigu o veteranima i zadovoljenju njihovih potreba preuzelo Ministarstvo Vojno, u okviru Vlade Kraljevine Srbije, za koju su bili od životnog značaja kao borci u ratovima koji su usledili i u kojima su učestvovali.

Ujedinjeni, dokazali su da se hrabrošću i upornošću sve može postići i uspeli da odbrane ljudsko dostojanstvo i pravo na slobodan život građana u svojoj zemlji, očuvavši nacionalni identitet i kontinuitet državnosti srpskog naroda i Vojske, vođeni verom u oslobođenje Srbije", naveo je Vučević

 

 

"U želji da više nikada ne budemo primorani da oružjem branimo našu otadžbinu od neprijatelja, klanjam se pred senima onih kojih više nema i kažem večno hvala svim veteranima na žrtvama koje su podneli uz obećanje da one nisu bile uzaludne. Njihov duh nastaviće večno da živi kroz potomke", naveo je ministar odbrane Miloš Vučević u čestitci povodom Dana vojnih veterana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike