Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Обележавање Међународног дана волонтера, 5. децембра

Поводом Међународног дана волонтера, у Омладинском центру – ОПЕНС (Булевар деспота Стефана 5)  у понедељак, 5. децембра 2022. године, са почетком у 14 часова одржаће се конференција „Култура у наранџастом оквиру“.
Фото: НСЕПК

Током трајања конференције, на пригодан начин окупљенима ће се представити резултати рада волонтера током трајања реализације титуле Европске престонице културе Нови Сад 2022.

Да су волонтери Новосадског волонтерског сервиса били у великој мери ангажовани током године која је већ скоро на измаку, најбоље говори податак да су у реализацији титуле Европске престонице културе Нови Сад 2022, имали прилике да се опробају у најразличитијим улогама. Волонтери су се стога најчешће могли срести у галеријама и музејима, где су имали улогу кустоса, као и на фестивалима.

Из тог разлога овогодишњи Дан волонтера у Новом Саду посвећен је волонтирању у култури и доприносу волонтера.

Конференција ће почети садњом стабала пријатељства испред Омладинског центра – ОПЕНС и наставиће се програмом, на којем ће се присутнима обратити гости, партнери на пројекту „Youngeteers“, а који се бави волонтирањем у култури (Италија, Пољска, Хрватска, Румунија, Бугарска).

Такође, овом приликом окупљенима ће бити представљени резултати рада Новосадског волонтерског сервиса који је за 5 година активног рада подржао преко 350 волонтерских активности, окупио скоро 2000 волонтера у својој бази и са њима испунио преко 30.000 волонтерских сати.

Конференција “Култура у наранџастом оквиру” део је програма “ОПЕНС у ниском старту”, који се реализује у оквиру пројекта „Нови Сад – град младих, Србија – земља младих“ који финансира Град Нови Сад, Канцеларија за младе, а који спроводи Омладински савез удружења „ОПЕНС“

Titulu počasnog građanina Novog Sada nosi 13 osoba, znate li ih sve? 

 

Преузмите андроид апликацију.