"Masovna prevara": Tramp traži ukidanje Ustava

Bivši američki predsednik Donald Tramp pozvao je na ukidanje američkog Ustava kako bi se poništili rezultati predsedničkih izbora 2020. godine.

Izvor: index.hr

Nedelja, 04.12.2022.

09:31

EPA-EFE/JIM LO SCALZO

U tim uslovima on bi se vratio u Belu kuću kao predsednik.

To je novi nastavak Trampove politike negiranja izbornih rezultata i guranja opskurnih teorija zavere, piše CNN.

"Da li da izbacimo rezultate predsedničkih izbora 2020. i proglasimo PRAVOG pobednika ili održimo NOVE IZBORE? Masovna prevara ove vrste i veličine omogućava ukidanje svih pravila i propisa, čak i onih koji se nalaze u Ustavu“, Tramp je objavio na društvenoj mreži "Truth social" i optužio velike tehnološke kompanije za saradnju sa Demokratskom strankom. "Osnivači Amerike nisu želeli i ne bi odobrili lažne i lažne izbore", dodao je on.

Trampova najava dolazi nakon objavljivanja internih Tviter mejlova koji pokazuju da je kompanija razgovarala o tome da li Tviter treba ili ne da dozvoli objavljivanje priče Njujork posta o materijalima pronađenim na laptopu Hantera Bajdena, sina aktuelnog predsednika SAD Džoa Bajdena.

Bela kuća: Ne možete voleti Ameriku samo kad pobedite

Portparol Bele kuće Endrju Bejts rekao je juče da Trampova najava "ide protiv duše naše nacije i da bi je svi trebalo da je osude".

"Ne možete voleti Ameriku samo kada pobedite. Ustav SAD je naš najvažniji dokument koji garantuje slobodu i vladavinu prava u našoj zemlji više od 200 godina ", rekao je Bejts.

"Ustav okuplja američki narod, bez obzira na partiju, a izabrani lideri se zaklinju Ustavom. To je ultimativni spomenik svim Amerikancima koji su dali svoje živote da poraze despote koji su zloupotrebili svoju moć i pogazili osnovna ljudska prava", rekao je on.

O čemu su zaposleni na Tviteru razgovarali 2020.

Si-En-En javlja da interni mejlovi na Tviteru pokazuju da su zaposleni u timovima pravnih ikomunikacijskih timova te društvene mreže razgovarali o tome da li treba ograničiti pristup članku Njujork posta o laptopu Hantera Bajdena.

Oni koji se zalažu za ograničavanje pristupa članku naveli su politiku kompanije o objavljivanju hakovanog materijala, ali bilo je i onih koji su mislili drugačije.

Debata na Tviteru odvijala se uoči izbora 2020. godine, kada se Džo Bajden, otac Hantera Bajdena, kandidovao protiv tadašnjeg predsednika Trampa. Sam Tramp je prošlog meseca najavio da će se ponovo kandidovati za predsednika. Iako se Tramp i dalje smatra liderom Republikanske stranke, mnogi iz najvišeg vrha nadali su se da će Tramp prestati da negira rezultate izbora nakon relativno loših rezultata stranke na nedavnim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: