Albanci prebili hrvatskog fudbalera, držali ga zatvorenog u klupskim prostorijama

04.12.2022

08:27

0

Autor: 24sedam

Žrtva nezapamćenog iživljavanja Ante Živković nije želeo da napusti klub raskidom ugovora na svoju štetu

Albanci prebili hrvatskog fudbalera, držali ga zatvorenog u klupskim prostorijama
Ante Živković dok je igrao za Borac - Copyright Printscreen/YouTube

Iskusni hrvatski fudbaler Ante Živković prošao je pravu golgotu igrajući profesionalno u Albaniji. Prema navodima igračkog sindikata u BiH, bivši fudbaler banjalučkog Borca žestoko je maltretiran u albanskom klubu Kukešiju samo zato da bi pristao na raskid ugovora na svoju štetu.

- Pomenuti fudbaler obratio se klubu pismom zbog višemesečnog kašnjenja zarađenih plata. Klub je pozvao igrača na sastanak u toku jučerašnjeg dana, međutim umesto da dobije informacije o isplati dugovanja prema njemu, igrač se suočio sa jednom od najtežih situacija u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Naime, predstavnici kluba su Živkovića držali više sati u klupskim prostorijama, uputili su mu brojne pretnje, uvrede, a sve je kulminiralo fizičkim napadom na igrača. Predstavnici kluba silom su naterali igrača da potpiše raskid ugovora, onemogućivši mu da napusti prostorije.

Fudbaler je nakon nekoliko sati uspeo da napustiti klupske prostorije, te se odmah uputio nazad u Hrvatsku, imajući u vidu da je njegova bezbednost bila pod velikim upitnikom.

Sindikat profesionalnih fudbalera pokrenuo je odmah postupak pred FIFA-om, te ćemo dokazati da je igrač bio prisiljen da potpiše raskid ugovora, pokrenućemo i postupke protiv klupskih predstavnika kako bi takve osobe trajno udaljili od fudbala.

Želimo naglasiti da je FC Kukesi dugi niz godina poznat kao klub koji se izuzetno loše odnosi prema igračima, krijući ugovore i anekse ugovora od igrača, kasneći sa isplatama mesečnih plata i drugih obaveza - piše u saopštenju Sindikata.

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike