');
Najnovije vesti
Blic Vesti Novi Sad

DIRLJIV SUSRET STARIH DRUGARA U NOVOM SADU Maca se posle 6 meseci vratila kući u zagrljaj KUCI?! (VIDEO)

Dirljiv susret starih drugara dogodio se nedavno u jednom novosadskom domaćinstvu gde se udomljena maca Sivka sama vratila kući posle šest meseci i ugledala svog prijatelja, kucu Arčija. Njihovoj sreći nije bilo kraja pa je počelo maženje, lizanje i igranje na oduševljenje vlasnika, mladog bračnog para sa dvoje dece.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Arči, Sivka i Maća Foto: Ringier
Arči, Sivka i Maća

Njihova vlasnica priča za "Blic" da nikome od ukućana nije jasno kako ih je Sivka pronašla i vratila se kući kada je udomljena pre šest meseci.

- Suprug i ja smo oduvek voleli životinje a imamo i dvoje dece koja sa njima uživaju. Prvo smo usvojili Arčija pre par godina koji je jedan divan mešanac a posle izvesnog vremena jedna mačka se omacila tu negde u komšiluku. Primetili smo da se mačići vrzmaju po krovu pomoćnih objekata ali nismo znali čiji su. Jednog dana videli smo da se Arči igra sa nečim i kada smo prišli shvatili smo da je jedno mače palo sa krova. Malo smo se uplašili jer nismo znali da li će ga Arči povrediti, međutim on je to mače praktično odnegovao. Veterinar je pregledao mače i na sreću nije imalo povreda a utvrdili smo i da je devojčica i nazvali smo je Maća. Od tada, Maća i Arči su nerazdvojni. Spavaju zajedno, igraju se… Kao brat i sestra su - priča uz osmeh naša sagovornica.

Arči, Sivka i Maća
Foto: Ringier
Arči, Sivka i Maća

Mačka kao mačka, kada je stasala počela je da luta po komšiluku i zatrudnela je sa nekim lokalnim "bećarom" a onda se uselila u Arčijevu kućicu gde se i omacila.

- Dobila je četiri mačeta i svi su živeli sa Arčijem u kućici. On ih je grejao a mačići su se pentrali po njemu i svašta mu radili a on je sve to trpeo i sa njima se zabavljao. Divno je bilo to gledati ali nažalost nismo mogli da ih zadržimo sve. Kada su mačići stasali, sa oko šest meseci smo ih sterilisali i poklonili. Naša povratnica koju sada zovemo Sivka udomljenja je u jednom vikend naselju nadomak Novog Sada i eto vratila nam se posle šest meseci. Niko ne zna kako. Bili smo zatečeni kada smo videli u dvorištu neku macu kako se mazi sa Arčijem a posle smo shvatili da je to njegova stara drugarica koja je sa njim odrasla – prepričava nam dirljivo putešestvije poklonjene mace.

Kaže da su se na mah uplašili i pomislili da ju je neko maltretirao međutim veterinar je utvrdio da je maca zdrava, uhranjena i da nema nikakvih tragova maltretiranja.

- Zaželela se svoje porodice. Nemam drugo objašnjenje zašto se vratila, a kako nas je našla to nikada nećemo saznati. Ono što znamo jeste da je više nikome ne damo. Sada opet spava sa Arčijem i mamom Maćom, svi uživaju, gnjave našeg Arčija koji ni mrava ne bi zgazio i koji nam služi kao zvono jer kratkim lajanjem samo najavi da je neko došao ali bez trunke agresije u nadi da će se možda „ogrebati“ od gosta za jedno maženje. Nikada nikoga nije povredio i nešto nekome nažao učinio a ovo mu je valjda nagrada i dokaz njegove dobrote da mu se, kako u šali kažemo, vratila sestra posle dugo vremena – priča kroz smeh ponosna vlasnica Arčija i Sivke.