Почетна > Свет
Свет

Маск: Могуће да је Твитер давао предност левичарима током избора у Бразилу

Власник Твитера Илон Маск рекао је данас да је „могуће“ да су запослени у Твитеру фаворизовали левичарске кандидате током недавних избора у Бразилу, али није пружио доказе за своје тврдње.
Фото: Unsplash/Souvik Banerjee

Маск је окончао куповину Твитера 27. октобра, три дана пре одржавања другог круга председничких избора у Бразилу када је ултра десничарског кандидата и актуелног председника Жаира Болсонара поразио левичар Луиз Инацио Лула да Силва, преноси Ројтерс.

„Видео сам много забрињавајућих објава о недавним изборима у Бразилу. Ако су ти твитови тачни, могуће је да су запослени у Твитеру фаворизовали кандидата левице“, написао је Маск.

Болсонаро је раније ове године угостио Маска на састанку у Сао Паулу рекавши том приликом да је амерички милијардер „дах наде и легенда слободе“.

Лула и Болсонаро су нашироко користили Твитер током својих председничких кампања, али неким Болсонаровим сарадницима, као нпр. кандидату за посланика у Доњем дому бразилског Конгреса Николасу Фереири, суд је суспендово Твитер налог због објава у којима оспорава регуларност изборних резултата у другом кругу.

Kejt Midlton odala počast princezi Dajani ponevši njenu ogrlicu

Преузмите андроид апликацију.