Rukomet

Spektakl u “Boriku”

Spektakl u “Boriku”
Foto: N.N. | Spektakl u “Boriku”

Rukometašice Borca u nedjelju nastavljaju evropski put.

U goste Banjalučankama dolazi portuglaski velikan, ekipa Benfike. Spektakl u “Boriku” na programu je u nedjelju od 17 sati.

Banjalučanke su pobjedom u dvomeču nad kiparskom Latsijom izborile izbprile plasman u treću rundu EHF kupa čime su ostvarile najveći evropski uspjeh, a kao nagrada za to je veliki okršaj protiv Benfike. Iz tabora “osica” uoči prve utakmice trećeg kola dolaze najave da će “Borik” biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Ulaznica više gotovo da nema i nema sumnje da nas očekuje praznik u hramu rukometa.

Benfika je trenutni lider u Portugalu sa skorom 7-0, što govori o kvaliteti Portugalki. No “osice” poručuju da se neće tako lako predati. 

“Što se tiče ekipe Benfike jasno je da je riječ o izuzetno kvalitetnoj ekipi, sa puno kvalitetnih pojedinaca gdje sa sigurnošću mogu da kažem da je to najkvalitetnija ekipa od svih sa kojima smo do sad odmjerili snage. Mi ćemo nažalost biti uskraćene za doprinos Lane Lončar koja se povrijedila na utakmici ekipe Knežopoljke. Vrijedno smo trenirale i spremale za ovaj duel. Daćemo svoj maksimum kako u napadu tako i u odbrani. Isto tako se nadamo da će se publika odazvati u što većem broju, te da će nam biti dodatna motivacija i vjetar u leđa”, rekla je prvotimka Borca, Božana Ćutković.

U subotu će treći evropski ispit imati i rukometaši Gračanice. Nakon što su u prva dva kola EHF kupa eliminisali ekipe Kastriotija i Baki, bh. predstavnik igra protiv favorizovane ekipe Karvine. Prvi meč igra se u subotu u Češkoj od 18 sati.

U međuvremenu na bh. parketima će se igrati redovno kolo Premijer lige u obje konkurencije. Priliku da se vrati na pobjedničke staze ima Borac koji na domaćem terenu dočakuje ekipu Kaknja. Parovi 13. kola: Borac m:tel – Kakanj (17.30), Sloga – Bosna (18), Gradačac – Leotar (18), Maglaj – Sloboda (19), Krivaja – Gračanica (19), Konjuh – Vogošća (19), Goražde – Iskra (19.30), Hercegovina – Izviđač (20). Poredak: Izviđač 23, Leotar 19, Vogošća 16, Gračanica 16, Krivaja 15…

Rukometašice, 9. kolo: Jedinstvo – Krivaja, Izviđač – Ilidža, Sloga 2013 – Knežopoljka, nedjelja: Zrinjski – Grude. Odgođen je suset Borac – Mira. Poredak: Grude 14, Hadžići 12, Krivaja 10, Jedinstvo 10, Izviđač 10…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije