Bolje niste probali: Recept za lazanje

Brzo se prave, ukus fantastičan, recept koji će vas oduševiti.

Sastojci
Potrebno je:

300 g junećeg mlevenog mesa
200 g svinjskog mlevenog mesa
1 kašičica suvog biljnog začina
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 glavica crnog luka
1 konzerva pelata (kockice)
po potrebi maslinovo ulje
malo belog vina

Bešamel:

1,5 kašina belog brašna
1 šolja mleka 2,8 % mm
1 kesica parmezana
Sirevi

500g mocarele
1 kesica parmezana
Ostalo:

1 kutija kora za lazanju
Priprema

U šerpu srednje veličine sipati maslinovo ulje da pokrije dno. Sitno seckani luk sipati i pržiti dok ne postane providan. Dodati mleveno meso (juneće i svinjsko) i dinstati. Sipati suvi biljni začin, biber.

Preko dodati pelat i nastaviti sa dinstanjem. Zatim preliti sa malo belog vina. I na kraju sipati bosiljak. Sos ostaviti sa strane pokriven poklopcem.

U manju šerpu sipati mleko i sačekati da se malo zagreje. U šoljicu sa strane sa malo tople vode razmutiti brašno i sipati preko mleka. Mešati na blagoj vatri. Dodati kesicu parmezana i mešati dok se ne rastopi i postane sve poprilično gusto. Sos ostaviti sa strane i poklopiti.
Izrendati mocarelu na krupnije rende i ostaviti sa strane.

U  činiju sipati crveni sos da pokrije dno. Poređati kore za lazanju, odmah preko sipati beli sos, pa preko crveni. Nakon toga kore za lazanju i tako u krug do ne dodjete do vrha posude. Poslednji sloj neka bude crveni sos i preko svega  stavite mocarelu.

Peći na oko 200-220 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Čim se mozzarela zarumeni, otvorite i probodite viljuškom do dna, ako se mekano sve, lazanja ja spremna.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.