Ovo su parovi osmine finala Mundijala

Zanimljivi mečevi očekuju nas u osmini finala Svetskog prvenstva

Kompletirana je borba u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru, a 16 selekcija izborilo je plasman u osminu finala.

Može se reći da je većina favorita „lako“ prošla grupnu fazu, ali su viđena i neka izuzetno neočekivana iznenađenja. Možda i najveće iznenađenje predstavlja eliminacija Nemačke, koja je kao treća u grupi završila svoj nastup na svetskoj pozornici.

Veliko iznenađenje su i selekcije Maroka i Japana, koje su kao prvoplasirane u svojim, izuzetno teškim grupama izborile plasman u osminu finala. Eliminisane su Danska, Belgija, kao i Urugvaj, a ređale su se i iznenađujuće pobede „slabijih“ reprezentacija.

Sve je počelo šokantnom pobedom Saudijske Arabije nad Argentinom (2:1), a potom su se nizali iznenađujući rezultati. Danska je remizirala sa Tunisom (0:0), Japan je nadigrao Nemce (2:1), a potom i Špance identičnim rezultatom, a vredni pomena su i trijumfi Maroka nad Belgijom, Tunisa nad Francuskom, Južne Koreje nad Portugalom i Kameruna nad Brazilcima

Jedan od „derbija“ osmine finala gledaćemo već u subotu od 16 časova, kada će se sastati Holandija i SAD, dok je od 20 časova na programu meč Argentina – Australija. U nedelju su na programu takođe dve utakmice. Od 16 časova sastaće se favorizovana Francuska i Poljska, dok će od 20 časova snage odmeriti selekcije Engleske i Senegala.

Ponedeljak nam donosi dva veoma interesantna meča, koji će osim u svetu, privući pažnju i u regionu. Jedno od najvećih iznenađenja Mundijala, Japan, će od 16 časova odmeriti snage sa reprezentacijom Hrvatske, dok je od 20 časova na programu meč favorizovanog Brazila i Južne Koreje, koja je iznenadila Portugal i pobedom prošla dalje.

Utorak će doneti poslednja dva para osmine finala, od kojih će jedan posebno privući pažnju ljubiteljima fudbala. Reč je o meču Maroka i Španije, koji je na programu od 16 časova, a afrička selekcija je već pokazala da itekako zna da igra protiv „jačih“ ekipa. Od 20 časova je na programu meč Portugal – Švajcarska, kojim će biti okončana osmina finala Mundijala u Kataru.

Nema sumnje da nas očekuje zanimljiv raspored, a ostaje nam da vidimo da li nas čeka još neko iznenađenje.

RASPORED OSMINE FINALA

Subota (3.12.)
16:00 Holandija – SAD
20:00 Argentina – Australija

Nedelja (4.12.)
16:00 Francuska – Poljska
20:00 Engleska – Senegal

Ponedeljak (5.12.)
16:00 Japan – Hrvatska
20:00 Brazil – Južna Koreja

Utorak (6.12.)
16:00 Maroko – Španija
20:00 Portugal – Švajcarska

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.