Vesti

Sutra olujni vetar u košavskom području

Sutra olujni vetar u košavskom području

Izvor: Beta / Dragan Gojgić

Sutra ujutro po kotlinama i dolinama reka južne i jugozapadne Srbije biće magla a tokom dana umereno do potpuno oblačno mestimično sa slabom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
 
Duvaće slab i umeren vetar, u košavskom području i na planinama jak i olujni, a u južnom Banatu i sa udarima orkanske jačine, jugoistočni. Jutarnja temperatura od dva do šest stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od sedamm do 12 stepeni, u Negotinskoj Кrajini oko pet stepeni.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno i vetrovito, povremeno sa slabom kratkotrajnom kišom. Duvaće umeren i ja vetark, povremeno olujni, jugoistočni. Jutarnja temperatura će biti oko četiri stepena, a najviša dnevna oko osam stepeni.

U Srbiji će naredne sedmice u košavskom području duvatie umeren i jak jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata i u donjem Podunavlju imati povremeno i olujne udare, posebno u ponedeljak ujutru.

U utorak će vetar kratkotrajno biti u slabljenju i skretanju na severozapadni, dok se od srede ponovo očekuje jačanje istočnog i jugoistočnog vetra. Na planinama topljenje snega. Tokom dana će biti umereno do potpuno oblačno, u ponedeljak uglavnom suvo, a od utorka pre podne ponovo sa kišom koja se prvo očekuje na severozapadu zemlje, a posle podne i u ostalim predelima. Zatim do kraja narednog sedmodnevnog perioda će biti pretežno oblačno i toplije sa čestom pojavom kiše.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 4. decembar 2022:

Biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima kao i nervno labilnim osobama. Tokom jutarnjih časova, u predelima sa maglom, tegobe mogu imati astmatičari. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu umora i pospanosti.