Banja Luka

Banjalučki učenici pokazali humanost

Banjalučki učenici pokazali humanost
Foto: Ustupljena fotografija | Banjalučki učenici pokazali humanost

Udruženje građana "Mozaik prijateljstva" zahvalilo je svim učenicima, roditeljima i prosvjetnim radnicima osnovnih i srednjih škola koji su do sada učestvovali u njihovoj tradicionalnoj humanitarnoj akciji "Budimo humani".

Udruženje je akciju počelo u novembru, a u njoj se prikupljaju osnovne životne namirnice i higijenske potrepštine i ona i dalje traje.

"Hvala od srca djeci, hvala roditeljima i nastavnicima koji zajedno sa njima promovišu prave ljudske vrijednosti", navode iz ovog udruženja.

Dodaju da su učenici Osnovne škole "Aleksa Šantić" zajedno sa svojim nastavnicima i direktoricom Svjetlanom Radusin prvi koji su ih pozvali da preuzmu prikupljene namirnice. 

Istakli su da njihovom oduševljenju nije bilo kraja.

"Koliko su ovi mališani pokazali empatije i želje da pomognu svojim sugrađanima, pokazuje i činjenica da smo upravo od njihove donacije napravili 200 veoma bogatih paketa koje će naši korisnici dobiti za božićne i novogodišnje praznike", kazali su oni.

Dodaju da su humani bili i đaci osnovnih škola "Sveti Sava", "Branko Ćopić", "Ivan Goran Kovačić" i "Desanka Maksimović" te da su dobili podršku i pomoć od Tehničke škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije