Elton Džon poslednji put: Kraj veličanstvene karijere

03.12.2022

06:01

0

Slavni umetnik se približava finalu svetske oproštajne turneje pod nazivom "Farewell Yellow Brick Road“

Elton Džon poslednji put: Kraj veličanstvene karijere
Elton Džon - Copyright Profimedia

Pop pevač Elton Džon nastupiće poslednji put u Velikoj Britaniji na poznatom muzičkom festivalu Glastonberi sledećeg leta, u okviru velike svetske oproštajne turneje.

Britanski muzičar je rekao da bi pojavljivanje na bini Piramida poslednje noći festivala 2023. godine bio savršen način da se pokloni Britaniji.

Profimedia
 

Džon (75) približava se kraju svetske oproštajne turneje pod nazivom  "Farewell Yellow Brick Road", koju je organizovao posle više od 50 godina karijere.

Preko 300 miliona prodatih albuma

Elton Džon je umetnik koji je ostvario jednu od najboljih prodaja svih vremena sa preko 300 miliona nosača zvuka, a nikada nije svirao na vodećim britanskim muzičkim festivalima.

Pevač je imao svoj prvi veliki hit „Your Song“ 1970., iste godine kada je održan prvi festival u Glastonberiju u jugozapadnoj Engleskoj, kada su ulaznice koštale jednu funtu i kada se pilo besplatno mleko sa farme.

Profimedia
 

Ulaznice za festival koji će se održati od 21. do 25. juna 2023. godine rasprodate su za nešto više od jednog sata, preneo je Rojters.

Oproštajna turneja trebalo je da traje od septembra 2018. do 2021. na pet kontinenata i sa više od 350 nastupa, ali je promenjen raspored zbog pandemije i Džonovih problema sa kukovima, podseća britanska agencija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike