Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Распевана јелка, накит, кристали, полудраго камење и забрањено пушење у Новом Саду овог викенда! (3. и 4. децембар)

Ако сте планирали за овај викенд осетите мало новогодишње атмосфере и да попијете чашу куваног вина, имамо добре вести за вас. Не морате да гледате туре за Беч, Будимпешту или Темишвар. Новогодишња магија и атмосфера су стигли и у наш град.
Фото: Градске инфо

Синоћ је на новосадском Тргу слободе још једном отворена манифестација која може да стане раме уз раме са свим божићним пијацама које се годинама уназад организују у многим европским градовима.

Из организације су ове године мислили на све, како на најмлађе, тако и на старије. Због тога ће програм радним данима бити претежно усмерен на клинце, док ће викенди бити обогаћени програмом за мало старије. Не заборавите да посетите „Зимзоленд“ овог викенда, ако и не стигнете, не брините ту све до 28. децембра.

Музичко поетско вече Наше Приче Ивана Босиљчића одржаће се суботу у 20:00 часова у Српском народном позоришту. 

Фото: PrtSc/snp.org.rs

Поред прича Ивана Босиљчића у Српском народном позоришту можете присуствовати 8. Фестивалу фолклора Срба из региона у недељу, 4. децембра

Фестивал фолклора Срба из региона је репрезентативна манифестација која чува и негује нематеријално културно наслеђе Срба из региона. Фестивал је ревијалног карактера и окупља велики број културно-уметничких друштава Србије, које чине Срби пореклом из региона, и који уз игру и песму евоцирају успомене и одржавају животну нит са завичајем. Фестивал има регионални карактер и поред KУД-ова из Србије учествују и KУД-ови из Хрватске, Републике Српске и Федерације БиХ, као и KУД-ови из држава региона који раде на очувању културног наслеђа Срба у региону.

На сцени Пера Добриновић истог дана можете погледати представу „Поетеса“ од 19:30 часова.

У Позоришту младих и овог викенда забава за целу породицу. Представе које ће одушевити и млађе Новосађане.

Најмлађи могу да погледају у суботу „Учене мишице“ од 11:00 часова на малој сцени и у недељу „Палчицу“ од 11:00 часова.

Одрасли могу да уживају у две представе: „Крзнена Венера“ у суботу и „Живка“ у недељу, обе представе ће се одиграти од 19:30 часова.

Фото: Промо

У Театру 34, од 11:00 часова у суботу, најмлађи ће моћи да погледају представу „Лилика“. Цена улазница 300 динара. Ако вам се свиди и помислите да ваше дете има талента останите и упишите га од 12:00 часова у школу глуме. И како кажу из Театра 34. „Године нису важне, ако волиш глуму. Таленте своје покажи, имај то на уму! У Театру развијамо машту, вежбамо покрет и глас. Сцена је твоја, покажи шта знаш!“.

У недељу, 4. децембра, испред „H&M“ радње наше најмлађе од 17:00 часова очекује сјајно дружење и фотографисање са познатим „јутјубером“ Dex Rock-om.

Фото: PrtSc/www.bigcenters.rs/novi-sad
Први Међународни сајам кристала, накита и фосила  на Спенсу 3. и 4. децембра у Централном холу на првом спрату.

Програм нуди око тридесет излагача и интересантна предавања, као што су кристалотерапија, оргонити и слично. Разнолика понуда у свету кристала и накита од полудрагог камења.

На истом месту можете присуствовати  и Сајму полудрагог камења и накита Први Међународни Сајам у Спенсу ће се одржати:
3. и 4. децембра у Холу 8 (улаз са стране Општинског суда). Од 09:00-19:00.

Поред новогодишње магије, дијаманата, полудрагого камења и свега што сија и шљашти, Новосађани ће овог викенда уживати и у одличној музици.

Овог викенда имамо два одлична концерта „Гоблини“ и „Забрањено пушење“.

Новосађани ће имати јединствену прилику да присуствују, према речима организатора како звучном тако и визуелном спектаклу, баш онако како је њихова публика и заслужила.

Улазнице за концерт групе „Гоблин“ у Хали 2 Новосадског сајма могу да се набаве путем Gigstix-a, како онлајн, тако и у свим њиховим продајним местима. Концерт ће се одржати у суботу, 3. децембра.

Фото: НСЕПК

Зимски Блоксток  у СКЦНС Фабрика, 3. децeмбар. Публика ће у Фабрици у Кинеској четврти моћи да чује како старе, добро познате хитове који имају култни статус, тако и да премијерно присуствују промоцији новог студијског албума „Карамба!“ групе „Забрањено пушење“.

Организатори фестивала истичу је да долазак овако великог и утицајног бенда са каријером дугом 42 године на Блоксток даје зимском издању фестивала нову димензију и обећавају највише стандарде техничке реализације и концерт за памћење.

„Као предгрупе Забрањеном пушењу, наступиће два млада новосадска састава „Neon“ и „Прљава Фреквенција“, победници конкурса за демо бендове који је Блоксток организовао пред јулско издање издање фестивала у Железничком парку. Овим желимо да младим неафирмисаним бендоЗивима пружимо континуирану подршку током целе године“ – истакао је Марко Танчик, директор фестивала.

Фото: Градске инфо

И док рокери уживају у доброј музици, остали који су волели више звуке деведесетих могу да се добро проведу и ђускају у Дендију у суботу. Те луде деведесетете донеле су нам много дружења по дискотекама и памтимо их по највећим хитовима тог доба…
Увек их се радо сећамо и желимо да поновимо тај осећај када су клубови били пуни а атмосфера у њима близу…лудила
И зато три Дј-а , Ервин ,Кице и Љуба ће вам презентовати управо оне песме које сте волели. Журка почиње од 21:00 час у добро познатој дискотеци Денди.

Уживајте!

Obeležava se Međunarodna nedelja osoba sa invaliditetom

Преузмите андроид апликацију.