03. decembar  2022. 06.45  | Izvor: RTV (Nikola Bugarski)

ŽKLS 8. kolo: Vojvođanski derbi u Subotici (AUDIO)

NOVI SAD -

Ovog vikenda na programu je 8. kolo Prve lige za košarkašice.

audio icon

Subota 03.12.

Prvi meč kola igra se u beogradskoj hali „Ranko Žeravica“ od 13 časova, kada se sastaju Partizan i Vršac. Crno bele su upisale ubedljivu pobedu u Subotici prošle sedmice i na krilima tog rezultata dočekuju još jedan meč protiv vojvođanskog kluba. Gošće u ovom susretu traže tek drugu pobedu u prvenstvu, nakon što su jedinu predhodnu iznanađujuće ostvarili protiv Vojvodine 021.

Od 16.30 igraju se dve utakmice. Art Basket u hali „Mega Factory“ u Beogradu dočekuje Vojvodinu 021. Oba kluba su u nešto lošijoj formi ali i sa mlađim rosterom u odnosu na prošlu sezonu, kada su i jedni i drugi obezbedili plasman u pay-off i prvenstva i nacionalnog kupa. U prošlom kolu „Umetnice“ su slavile na gostovanju Novosadskoj ŽKA u tesnoj završnici, dok je Vojvodina 021 u još i neizvesnijoj utakmici poražena od lidera prvenstva Kraljeva. U sredu, Vojvodina 021 je slavila u regionalnoj ligi protiv Cinkarne Celje 70:68.

Trener Vojvodine 021 Aleksandar Jovanović.

zenska, kosarka, art, zka

Drugi susret u istom tom terminu od 16.30 u Staroj hali sportova u Kraljevu, popularnog imena „Kutija šibica“, dosad neporažena ekipa šampionata Kraljevo dočekuje Dugu iz Šapca. Domaći tim ne bi trebalo da ima problem u ovom susretu, te su veliki favoriti da nastave svoj sjajni učinak. Šapčanke su loše otvorile sezone, a pošto nastupaju i u regionalnoj ligi, opterećenje na roster biće sve veće u nastavku.

Za kraj dana i derbi kola. Od 18.30 u beogradskoj hali „Basket City“ aktuelni šampion Crvena zvezda igra protiv Sloge iz Požege. Crveno bele su trenutno drugoplasirani tim dok je Sloga, na veliko iznenađenje, trenutno trećeplasirana sa svega jednim porazom. Podsećamo, tim iz Požege je prošle sezone izborio plasman u najviši rang.

Nedelja 04.12.

Od 18.30 u Kragujevcu sastaju se Radnički i Vrbas. Domaćin je poslednjeplasiran tim sa svih 7 upisanih poraza dok gosti mogu biti zadovoljni sa 5. pozicijom koju trenutno drže u prvenstvu.

Poslednja utakmica ovog kola biće odigrana u Subotici u hali “Dudova šuma” od 20 časova kada će se u malom vojvođanskom derbiju sastati Spartak i Novosadska ŽKA. Obe ekipe imaju identičan učinak sa ostvarene 2 pobede u 7 odigranih mečeva.

Košarkašica Novosadske ŽKA Ivona Krakić.

Tagovi
Srodne vesti