Vesti

0

BIRN: Tužilaštvo podnelo krivičnu prijavu protiv lekara koji je pacijentima upisivao lažne dijagnoze

Autor: SI

Izvor: Beta

BIRN: Tužilaštvo podnelo krivičnu prijavu protiv lekara koji je pacijentima upisivao lažne dijagnoze

Izvor: Pixabay

Prvo osnovno javno tužilaštvo podnelo je krivičnu prijavu protiv Aleksandra Miljatovića, nekadašnjeg psihijatra Doma zdravlja na Paliluli, koji je pacijentima upisivao dijagnoze teških psihijatrijskih i neuroloških bolesti od kojih oni nisu bolovali.

Kako je potvrđeno BIRN-u tužilaštvu, protiv Miljatovića je podneta krivična prijava za falsifikovanje službene isprave nakon što je policija prikupila potrebna obaveštenja i razgovarala sa pet oštećenih pacijenata.

"Prvo tužilaštvo je formiralo predmet početkom oktobra, odmah nakon BIRN-ovog teksta, i poslalo nadležnoj policijskoj upravi nalog da se prikupe sva potrebna obaveštenja u vezi sa tim slučajem", naveo je BIRN u saopštenju.

Početkom prošle godine u Domu zdravlja na Paliluli počeli su da se javljaju pacijenti koji nisu mogli da ostvare neka svoja prava, poput zaposlenja, jer im je u zdravstvenom kartonu stajalo da boluju od teških psihijatrijskih i neuroloških bolesti.

Tužilaštvo je pozvalo građane koji imaju karton u Domu zdravlja na Paliluli, da prijave ako im zdravstveni podaci nisu tačni.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR