Nakon hladnokrvnog ubistva bivše trudne supruge, ubica izvršio samoubistvo: Policija pokušala da pregovara 1Foto: RTK (arhiva)

Sokol Haliti, koji je bio u bekstvu nakon što je pre dva dana ubio svoju bivšu trudnu suprugu, izvršio je samoubistvo nakon što ga je pronašla kosovska policija, saopštio je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželal Svekla.

Svecla je naveo, prenosi Oslobođenje, da je „nakon intenzivnog rada svih jedinica kosovske policije locirana lokacija ubice Sokola Halitija, koji se, uprkos pokušaju policijskih zvaničnika da pregovaraju o njegovoj predaji, ubio“.

Ministar Svecla je takođe naveo da će Kosovska policija, kao i Policijski inspektorat Kosova, nastaviti istragu kako bi se otkrile sve okolnosti ubistva trudnice i samoubistva počinioca.

Sokol Haliti je u sredu uveče ispred Ginekološke klinike u Prištini ubio svoju bivšu trudnu suprugu Hamidu, staru 35 godina, koja je trebalo da se porodi. On i njegova supruga bili su u procesu razvoda i zbog ranijeg nasilja nad njom imao je zabranu da priđe njenoj kući.

Ovo je druga žena koja je ubijena na Kosovu u poslednjih nedelju dana. U Prištini je 25. novembra jedan muškarac ubio ženu sekirom.

U Prištini je juče zbog ovoga održan protest na kome se okupio veliki broj građana, uglavnom žena. Na protestu, koji je organizovala nevladina organizacija Kolektiv za feminističku misao i akciju, tražene su ostavke zvaničnika.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani sazvala je za večeras sednicu Saveta za demokratiju i ljudska prava, posle poslednjih slučajeva nasilja nad ženama i njihovih ubistava. Na sastanak su pozvani lideri kosovskih državnih i pravosudnih institucija, kao i predstavnici civilnog društva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari