Anida Skenderagić iz SPP: Imamović brzopleto doneo zaključke kada je kritikovao govor Zukorlića 1foto: N. Kočović

Portparolka Stranke pravde i pomirenja (SPP) Anida Skenderagić ocenila je da je narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović brzopleto doneo zaključke kada je kritikovao govor lidera te partije Usamea Zukorlića na sednici Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Srbije.

Imamović je kazao da je Zukorlić na sednici tog tela “izbegao da govori o stvarnim problemima Bošnjaka i svih građana Sandžaka”, na šta je Skenderagić odgovorila da on nije upoznat sa svim sadržajima dvodnevnog zasedanja.

“Javnost je videla samo dva minuta obraćanja Zukorlića u kojem je istakao da su prava Bošnjaka na višem stepenu nego pre osam godina, a razlog za takav stav je što je otpočeo proces vraćanja imovine Islamskoj zajednici u Srbiji, što država sporove sa Bošnjacima ne rešava Žandarmerijom i što su započeti veliki infrastrukturni projekti u Sandžaku. Značajno je i to što nova vlada ima bošnjačke ministre”, poručila je portparolka SPP.

Ona je upitala Imamovića zašto je, umesto kritikovanja SPP, SDA Sandžaka, čija je članica Selma Kučević, zamenica člana Odbora Šaipa Kamberija, bojkotovala zasedanje u Strazburu.

Dodala je da se SPP uvek oglašavala kada su Bošnjaci diskriminisani, poput konkursa za izbor novih vatrogasaca, da je oštro reagovala kada su policajci u Priboju pevali šovinističke pesme i najavila istragu o ukidanju programa povratka raseljenih Bošnjaka u Priboj.

“SDA je dugo godina bila u Vladi Srbije i sećamo se na koji način je predstavljala Bošnjake. Sada kada je došlo vreme da je SPP u Vladi vodićemo politiku partnerstva, a nikako politiku poltronstva ili primitivizma”, rekla je Skenderagić.

Ona je navela da je SPP i dalje spremna na saradnju sa SDA Sandžaka i pozvala ih na usaglašavanje “strateških ciljeva kako bi se zajedničkim kapacitetima borili za nacionalne, vitalne, interese Bošnjaka”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari