Novosađani ponovo odlučuju preko platforme „TvojGrad“

NOVI SAD – Pokretanjem participativne internet platforme „TvojGrad“, Novi Sad je postao prvi grad u regionu koji je svojim građanima omogućio da svojim glasom, klikom na određeni projekat odlučuju o pitanjima od javnog značaja. Inicijativa je pokrenuta u oktobru prošle godine. 

Danas, građani Novog Sada se ponovo pitaju šta žele da podrže od projekata i izgrade u svom gradu.

Na sajtu Tvoj grad Novi Sad  možete pogledati višegodišnje kapitalne projekte, koji su planirani za 2023. godinu, od strane predlagača – gradska uprava, gradska javna preduzeća i drugi korisnici javnih sredstava.

Svaki od navedenih projekata Novosađani mogu podržati glasanjem na sajtu Tvoj grad Novi Sad. Broj prikupljenih glasova u okviru svakog projekta, uticaće na konačnu odluku o višegodišnjim kapitalnim projektima koji će se naći u budžetu Grada Novog Sada za 2023. godinu.

Svi korisnici koji kreiraju svoj nalog, mogu da glasaju za više od 40 predloga višegodišnjih kapitalnih projekata koje predlažu gradske uprave, gradska javna preduzeća i drugi korisnici javnih sredstava, a njihovi glasovi će direktno uticati na konačnu odluku o onima čija će realizacija biti predviđena budžetom Grada Novog Sada za 2023. godinu.

Zbog čеga jе važno učеstvovati?

Učеšćе javnosti u procеsu izradе planova, programa, javnih politika i odluka na lokalnom nivou prеdstavlja jеdan od osnovnih principa dobrog upravljanja lokalnom zajеdnicom. Ovaj princip omogućava učеšćе građana Grada Novog Sada u odrеđivanju prioritеta u postupku izradе budžеta, koji jе osnovni dokumеnt za rеalizaciju projеkata od javnog značaja.

Prvih deset projekata koji su osvojili najviše glasova Novosađana, a predloženih od strane grada, i koji su planirani budžetom za 2022. godinu:
1. Rekonstrukcija pešačkih i biciklističkih staza Futoške ulice i Futoškog puta, ukupne vrednosti: 59.500.000 dinara
2. Nabavka i postavljanje kontejnera za primarnu separaciju (staklo, papir), ukupne vrednosti 20.000.000 dinara
3. Nabavka i postavljanje podzemnih kontejnera, ukupne vrednosti: 50.000.000 dinara
4. Izgradnja biciklističke staze Novi Sad – Begeč, ukupne vrednosti: 85.000.000 dinara
5. Nabavka i postavljanje nadstrešnica na autobuskim stajalištima, ukupne vrednosti: 14.903.360 dinara
6. Nabavka mašine za vađenje i presađivanje stabala, ukupne vrednosti: 36.000.000 dinara
7. Izgradnja kružne raskrsnice Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice, ukupne vrednosti: 150.000.000 dinara
8. Sanitetska vozila za potrebe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad, ukupne vrednosti: 15.500.000 dinara
9. Izgradnja saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom Ulice Kraljevića Marka od Bulevara kralja Petra I do Bul. Jaše Tomića u Novom Sadu, ukupne vrednosti: 115.500.000 dinara
10. Dogradnja i opremanje objekta Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo” u Kovilju, ukupne vrednosti: 114.000.000 dinara

Pročitajte još:

 

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.