Nemci i Austrijanci najviše vole keš

Potrošačima Nemačke i Austrije gotovina je omiljeni način plaćanja i radije ga koriste od kartica, pokazuje istraživanje kompanije "Stratedži &".

Svet

Izvor: B92

Petak, 02.12.2022.

10:25

Nemci i Austrijanci najviše vole keš
Foto: Depositphotos, azur13

Studija, koja je uporedila podatke iz 15 država Evrope, pokazala je da čak 54 odsto potrošača u Nemačkoj najradije plaćaju gotovinom. Prosek za svih 15 država je 37 odsto.

Slično je ponašanje i suseda u Austriji jer 47 odsto građana voli da plaća gotovinom, a u Švajcarskoj 35 procenata.

Međutim, kada se porede podaci iz 2018. godine vidi se da plaćanje u gotovini ipak gubi na značaju, pošto je tada 61 odsto Nemaca tvrdilo da najčešće koriste gotovinu i da više vole na taj način da plaćaju robu.

U Danskoj samo još 17 odsto tvrdi da plaća gotovinom, što je najmanji procenat, a ostatak građana plaća karticom ili elektronskim sredstvima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: