Ambasada Ukrajine u Zagrebu dobila "krvavi paket" sa životinjskim očima 1Zagreb Foto: pixabay/srgars

Nekoliko ukrajinskih ambasada u inostranstvu dobilo je „krvave pakete“ u kojima se nalaze oči životinja, saopštilo je danas ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova, prenosi Rojters.

Juče je objavljeno da je serija pisama bombi poslata na nekoliko lokacija u Španiji, uključujući ukrajinsku ambasadu u Madridu.

Kuleba: U toku je dobro osmišljena kampanja terora i zastrašivanja

„Imamo razloga da verujemo da je u toku dobro planirana kampanja terora i zastrašivanja ukrajinskih ambasada i konzulata“, rekao je ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba, prenosi poljski tvn24.pl.

„Oni ne mogu da zaustave Ukrajinu na diplomatskom frontu, pa pokušavaju da nas zastraše. Međutim, mogu odmah da kažem da su ti pokušaji uzaludni. Nastavićemo da efikasno radimo za pobedu Ukrajine“, dodao je on a prenosi IndexHR.

Kako je preneo tvn24.pl, ukrajinska strana sarađuje sa nadležnim agencijama drugih zemalja kako bi se istražile okolnosti svih pretnji i identifikovale umešane osobe i pozvale na odgovornost.

U skladu sa naredbom ministra, pojačavaju se mere bezbednosti u svim ukrajinskim ambasadama i konzulatima“, prenosi portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari