Beograd Vesti

Grupa obesnih tinejdžera surovo se iživljava nad vršnjakom, a devojčica cilja u lice (VIDEO)

Vršnjačko nasilje borča naslovna
Foto: Printscreen / Instagram stop_nasilju1

Svi mi koji smo odrastali u 90-im godinama, sećamo se žestokih tuča u kvartovima, koje su se se odigravale neposredno nakon završetka škole ili u vreme velikog odmora, čiji su vinovnici najčešće bili “dizelaši”, tadašnji opasni momci koji su nosili brze patike i metalne kaiševe.

Ako smo kojim slučajem pomislili da su takvi dani prošlost i da naša deca žive u bezbednijem okruženju, svakodnevni slučajevi surovog vršnjačkog nasilja su tu da nas momentalno ošamare i vrate u surovu stvarnost današnjeg života u Srbiji.

Naime, na Instagram stranici stop_nasilju1, osvanuo je snimak na kojem se grupa tinejdžera brutalno iživljava nad svojim vršnjakom, dok jedan od njih čitav događaj snima mobilnim telefonom.

Kako je navedeno, poprište ovog incidenta je beogradsko naselje Borča.

Glavni kavdžija, kratko ošišan klinac, započinje tuču, a zatim mu u pomoć priskaču njegove “kolege” koji nesrećnog momka pesniče i šutiraju, dok sklupčan pokušava da se zaštiti.

Čitav incident se odvija po “herojskom” principu – četvorica na jednog, a u iživljavanju učestvuje i jedna devojčica, koja udara nogom u glavu dečaka dok leži na zemlji.

Kako je navedeno u opisu videa, zabrinuti roditelji svedoče da ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava, jer vinovnik incidenta sa svojom grupom nasrće na sve mlade, želeći da ga se u društvu svi plaše, dok škola i ostali roditelji ćute o ovim stvarima.

Možemo samo da se nadamo da će počinioci biti identifikovani i adekvatno kažnjeni, a nama ostaje da se zapitamo u kakvom to okruženju rastu naša deca, ko su im uzori i kakvo vaspitanje nose od kuće.

Kako su slučajevi vršnjačkog nasilja u stalnom porastu, zapitajmo se i gde je kraj, jer je samo pitanje vremena kada će neki sličan incident dobiti tragičan epilog.

Dečaka (11) iz Leskovca tukli na času, povraćao je od traume: Direktor tvrdi da nije vršnjačko nasilje već sukob učenika

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

118 Shares
118 Shares
Share via
Copy link