Najnovije vesti
Vesti Svet
Jeziva izjava Kanje Vesta: Volim Hitlera

"JA VOLIM HITLERA I NACISTE" Novi skandal Kanje Vesta, jezivim izjavama ZGROZIO SVE: Veličao nacističkog lidera i napao Jevreje

Američki reper Kanje Vest dao je novi kontroverzan intervju, možda i najgori dosad, u kojem je nahvalio nacističkog lidera Adolfa Hitlera.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Kanje Vest Foto: Evan Agostini/Invision / Tanjug/AP
Kanje Vest

- Svako ljudsko biće ima neku vrlinu, a pogotovo Hitler. Hitler je isto rođeni hrišćanin. Ja vidim i neke dobre stvari kod Hitlera. Volim sve ljude. Jevreji mi neće govoriti da moram da ih volim i da moram da volim to što rade sa ugovorima i što forsiraju s pornografijom - rekao je Kanje u intervjuu za "Info vors" koji vodi najpoznatiji teoretičar zavere, Aleks Džouns.

Kada je Džouns rekao da ne voli naciste, Kanje je dobacio: "Ja volim Hitlera. Moramo da prestanemo sa blaćenjem nacista sve vreme."

Kroz emisiju Kanje je nekoliko puta prozivao Jevreje i veličao Hitlera, a preko glave je imao crnu masku tako da mu se lice uopšte nije videlo.

- Vidim i neke dobre stvari kod Hitlera…. Taj tip je (…) izmislio auto-puteve, mikrofon kojim se koristim kao muzičar. U javnosti ne smemo da kažemo da je učinio i nešto dobro, dosta mi je toga - istakao je Vest, koji prema sopstvenim rečima pati od bipoloranog poremećaja.

- Ti imaš malo fetiš na Hitlera - pitao ga je Džouns u jednom trenutku, kojem je bilo dosta neugodno zbog Vestovih antisemitističkih izjava.

- Nisam baš za to što govoriš o Jevrejima - nadovezao se Džouns.

Voditelj je pokušao da uzvrati Kanjeu na izjave o Hitleru i nacistima, ali se reper nije dao.

- Ne volim reč "zli" uz reč nacisti. Ja volim Jevreje, ali volim i naciste - rekao je Vest.

Podsećamo, Kanje Vest je zbog ranijih antisemitskih izjava na Tviteru izgubio unosne poslove sa raznim modnim brendovima i ostvario je masovne finansijske gubitke u kratkom roku.

Tviter je juče ponovo suspendovao profil repera, samo dva meseca nakon što je vraćen, pošto je njegov vlasnik Ilon Mask rekao da je prekršio pravila platforme koja zabranjuju podsticanje na nasilje.

Vestov intervju sa Džounsom od emitovanja je trending tema na Tviteru.

Voditelj Aleks Džouns važi i za desničara kome je sud nedavno odredio kaznu od skoro milijardu dolara pošto je pokušao da negira da se u jednoj školi dogodio pokolj.

Podsetimo, početkom oktobra reper je na u Parizu istakao slogan „Životi belaca vrede“, po uzoru na naziv antirasističkog pokreta „Životi crnaca vrede“.

(Index.hr, Jutarnji list)