Gradonačelnik Zrenjanina razgovarao sa predstavnicima Srpskog kulturnog udruženja „Beli bagrem“ iz Temišvara

ZRENJANIN – Gradonačelnik Simo Salapura danas je u Gradskoj kući razgovarao sa predstavnicima Srpskog kulturnog udruženja „Beli bagrem“ iz Temišvara.

Svoju aktivnost započeli su intenzivno i ambiciozno još 2008. godine kada se na sceni Temišvarske Opere u okviru muzičko-scenskog dela “Obrisi davni” našlo stotinak izvođača, amatera i profesionalaca, glumaca i muzičara.

Od tada do danas, volonterski i sa ljubavlju, organizuju različite manifestacije kroz projekte, a programe manifestacija osmišljavaju sami ili preuzimaju iz Srbije.

“ Društvo kroz različite manifestacije nastoji da očuva srpski identitet u multikulturalnom rumunskom Banatu. Na sastanku su predočena iskustva i rezultati koje su ustanove, institucije i udruženja imali u realizovanju projekata Evropske unije i mogućnostima da se njihov broj uveća. Takođe, pričalo se i o mogućnostima da se uz pomoć evropskih fondova ojača i učvrsti saradnja, putem IPA projekata prekogranične saradnje, a ujedno i da se nastavi dugogodišnja saradnja i prijateljstvo KUD „Beli bagrem“ i naših zrenjaninskih kulturnih ustanova.” – objasnio je gradonačelnik Salapura.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.