Miholjsko leto je završeno! RHMZ upozorio - pored snega stiže i snažan orkanski vetar!

02.12.2022

08:06

0

Autor: 24sedam

Vetar će biti slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 3 stepena, a najviša od 3 do 7 stepeni

Miholjsko leto je završeno! RHMZ upozorio - pored snega stiže i snažan orkanski vetar!
Sneg/Ilustracija - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) danas pre podne se očekuje slaba kiša i susnežica na severu i zapadu Srbije, a u Timočkoj Krajini slab sneg. 

U svim krajevima posle podne biće suvo, a na jugu će biti i sunčani periodi. Duvaće vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, u donjem Podunavlju i Pomoravlju povremeno jak. 

Najniža temperatura od 0 do 3 stepena, na jugu Srbije do devet stepeni.

Susnežica u Beogradu?

Pritnscreen/RHMZ
 

U Beogradu će danas biti oblačno s kratkotrajnom kišom, a u višim delovima grada moguća je i susnežica. U toku dana biće umereno do potpuno oblačno i suvo. 

Sutra nakon jutarnje magle po kotlinama i dolinama zapadne i južne Srbije, u toku dana biće umereno do potpuno oblačno i suvo. 

Kratkotrajna kiša očekuje se u nedelju 4. decembra u većem delu Srbije, a u ponedeljak krajem dana samo na severozapadu zemlje.

Olujni vetar

Profimedia
 

RHMZ je upozorio da će od 3. do 5. decembra i od 7. do 8. decembra u Srbiji duvati umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će od subote uveče do ponedelka, kao i sredinom naredne sedmice imati olujne orkanske udare, preko 17 metara u sekundi, a na jugu Banata i udare orkanske

jačine - preko 28 metara u sekundi.
- U Banatu će sutra na snazi biti narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, dok će u nedelju biti uključen crveni meteo-alarm, što znači da će vreme biti vrlo opasno - navode oni.

Kako će biti za vikend?

ATAImages/ Stefan Tomašević
 

U subotu će biti umereno do potpuno oblačno i suvo, a najniža temperatura biće od 0 do 4 stepena, a najviša od 5 do 9 stepeni.

U nedelju nas očekuje  oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Vetar
slab i umeren, u košavskom području i jak, u južnom Banatu i Pomoravlju povremeno i olujni istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 4, a najviša od 5 do 10 stepeni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike