');
Najnovije vesti
Blic Vesti Politika

Petković: Najsramnija izjava EU dobila odgovor predsednika Vučića kakav zaslužuje

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković naveo je danas da je najsramnija izjava Evropske unije do sada, a povodom imenovanja Nenada Rašića, dobila odgovor predsednika Aleksandra Vučića kakav zaslužuje.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Petar Petković Foto: Zoran Žestić / Tanjug
Petar Petković

- Nek se dobro zamisle u EU kada pomisle da ponižavaju Srbiju i srpski narod na KiM. Nјihova antisrpska politika dvostrukih aršina večeras je razobličena! - naveo je Petković na Tviteru.

Blic preporučuje

On je dodao da niko neće moći da protera naš narod sa KiM, pa ni najgori srpski talog udružen sa balkanskim hohštaplerom i opsesivnim srbomrscem Alјbinom Kurtijem.

Ranije večeras, predsednik Vučić je izjavio da odluka privremenog premijera prištinskih institucija Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića nije dobila zasluženu osudu EU.

- Imenovanje Rašića je sramna, najblaža reč koja može da se upotrebi. Taj čovek (Rašić) je dobio manje od jedan odsto na izborima, kao i Rada Trajković, koja je bila na njegovoj listi. To pokazuje da oni žele progon i proterivanje Srba sa Kosova i Metohije. Nisam siguran da će sutra doći do razgovora sa evropskim komesarom (Oliverom Varheljijem) nakon mojih reči i naših odluka u međuvremenu - rekao je Vučić za TV "Pink".

On je takođe dodao da neće putovati u Tiranu 6. decembra na samit Evropske unije i Zapadnog Balkana.

(Tanjug)