Najnovije vesti
Vesti Svet
ŠESTRORICA ZLOSTAVLJALA MALOLETNICU (16) Slučaj koji je zgrozio Hrvatsku, oglasilo se Tužilaštvo

ŠESTRORICA ZLOSTAVLJALA MALOLETNICU (16) Slučaj koji je zgrozio Hrvatsku, oglasilo se Tužilaštvo

Četiri meseca od izricanja presude Županijskog suda u Zadru, u Tužilaštvu su zaključili kako su zadovoljni izrečenim kaznama protiv šestorice mladića povezanih sa stravičnim slučajem višestrukog seksualnog zlostavljanja i silovanja 15-godišnjakinje iz okoline Zadra.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Zlostavljanje deca dečak devojčica pokrivalica Foto: shutterstock
Zlostavljanje deca dečak devojčica pokrivalica

Podsetimo, prvookrivljeni je osuđen na sedam godina zatvora, drugookrivljeni na dve i po godine, trećeokrivljeni na tri godine, a četvrtookrivljeni na godinu dana zatvora. Dvojica, koja su u vreme izvršenja kaznenih dela bila maloletna, puštena su na 'uslovnu' slobodu, jedan uz tri godine maloletničkog zatvora, a drugi uz obvezu socijalnog tretmana i rada za opšte dobro.

Blic preporučuje

- Nakon analize obrazloženja te presude ovo državno tužilaštvo je donelo zaključak da nema zakonskih osnova za podnošenje žalbe u ovom kaznenom predmetu, dok izrečene sankcije mladim punoletnicima i dvojici maloletnika zadovoljavaju ciljeve specijalne i generalne prevencije - rekao je za 057 Info Denis Sokol, portparol i zamenik županijskog državnog Tužilaštva koji je vodio taj predmet.

Sokol podseća kako je cela rasprava bila isključena za javnost. Upravo zbog toga teško je proceniti adekvatnost kazne za koje deo građana smatra kako su premale s obzirom na mučne detalje koji su objavljeni prilikom izricanja presude, piše 057 Info.

(Index.hr)