Bora Đorđević postao počasni građanin Čačka

Rok muzičar Borisav Bora Đorđević dobio je priznanje počasnog građanina Čačka, odlučili su odbornici na zasedanju čačanske skupštine.
Decembarske nagrade Grada za 2022. godinu dobili su hraniteljica Tatjana Obradović, izdavačka kuća "Pčelica" i privrednik Slobodan Spasović. 
Predlog o dodeli priznanja počasnog građanina Bori Đorđeviću podneo je gradonačelnik Čačka Milun Todorović "zato što je Bora, kroz svoje bogato stvaralaštvo, Čačak učinio dobro poznatim u svetu".
Novi počasni građanin Čačka je rođen u tom gradu 1952. godine i u njemu je svirao i nastupao sa više bendova, a 1978. godine u Beogradu je osnovao "Riblju čorbu" sa kojom je snimio dvadesetak studijskih albuma i isto toliko koncertnih albuma i kompilacija.
 
Titulu počasnog građanina Čačka, pre Đorđevića, dobili su Tomislav Nikolić 2013. godine, u vreme kada je bio predsednik Srbije i 2017. godine košarkaški trener Željko Obradović, rođen u Čačku u kojem je počeo karijeru u "Borcu".
 
Decembarska nagrada Grada Čačka pripala je hraniteljici iz tog grada Tatjani Obradović (47), majci troje dece i baki troje unuka, koja je, iako živi kao podstanar, preuzela brigu o jednogodišnjoj devojčici bez roditeljskog staranja, rođenoj sa retkom, genetskom, neizlečivom bolešću poznatom kao "dete leptir".
 
Devojčica, koju su roditelji posle rođenja ostavili u bolnici, prvih godinu dana je živela u toj zdravstvenoj ustanovi, a nijedna hraniteljska porodica i nijedna ustanova u Srbiji nije imala mogućnosti da je prihvati.
 
Decembarske nagrade i priznanje počasnog građanina biće uručeni dobitnicima 18. decembra na svečanoj sednici čačanske Skupštine povodom Dana grada.
  • pajo patak

    02.12.2022 14:52
    ponavljam:
    častni državljan kao se kličeš: Борисав.
  • Srecko

    02.12.2022 13:21
    @Gordana
    Zainterosovani za Vas komentar, proverili smo! Sve se da proveriti i istraziti! Dostupan je svima spisak svih ulica grada Cacka. Ulica Vladana Vasilijevica ne postoji. Mozda Bora Djordjevic nesto zna o tome. Od kada ne postoji ta ulica.
  • Sremica

    02.12.2022 09:17
    Odavno ostavio Cacak
    I zaboravio ga.Dobro je da Cacak nije zaboravio njega.Nadam se da ce to priznanje dobiti i u Sloveniji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija