Dačić u Poljskoj razgovarao s Boreljom o stanju dijaloga Beograda i Prištine i evropskim stremljenjima Srbije 1Foto: MSP

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas na marginama Ministarskog sastanka OEBS-a u Lođu sa visokim predstavnikom za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Evropske Unije Žozepom Boreljom sa kojim je razgovarao o stanju dijaloga Beograda i Prištine i evropskim stremljenjima Srbije.

Sagovornici su se saglasili da sve napore treba usmeriti na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, budući da je razgovor jedini pravi put za rešavanje otvorenih pitanja, kao i za postizanje održivog dogovora, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić je tokom razgovora rekao da članstvo u Evropskoj uniji ostaje strateški cilj Srbije, kao i jedan od njenih glavnih spoljnopolitičkih prioriteta. Takođe je istakao da Srbija ostaje u potpunosti posvećena reformskom procesu i unapređenju svih sfera našeg društva.

Dačić je podvukao da se Srbija zalaže za unapređenje regionalne saradnje koja neposredno doprinosi izgradnji međusobnog poverenja, procesu pomirenja i podstiče ukupan razvoj na putu Srbije ka punopravnom članstvu u EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari