Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.12.2022.

13:55

"Engleska zaslužuje više pohvala za igru na SP"

Engleski reprezentativac Deklan Rajs rekao je danas da bi njegova ekipa trebalo da dobije više pohvala za igru koju je prikazala u grupi na SP u Kataru.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Foto: EPA/NEIL HALL

Engleska je osvojila prvo mesto u Grupi B sa dve pobede i remijem i u osmini finala igraće protiv drugoplasiranog iz Grupe A, selekcije Senegala.

"Nisam očekivao da će Francuska sinoć izgubiti od Tunisa. Video sam rezultat, a bilo je još šokantnih rezultata na turniru. Ne možete da uzmete sve zdravo za gotovo. Zbog toga nam ide tako dobro i možda zbog toga ne dobijamo pohvale koje zaslužujemo", rekao je Rajs, preneo je Skaj.

"Mogli smo da se okliznemo u svakoj od tri utakmice u grupi, ali smo bili dobri u svakom meču. Videli smo da su jake reprezentacije gubile, ali nismo došli u poziciju u kojoj bismo bili pod pritiskom. Uvek smo kontrolisali stanje u grupi", dodao je on.

Francuska, Nemačka, Argentina i Belgija su pretrpele poraze u svojim grupama.

"Kada počneš da igraš protiv boljih ekipa, nivo igre se podigne. U takvim utakmicama želiš da igraš i da ih zauvek pamtiš. Bićemo spremni za takve utakmice", naveo je Rajs.

Engleska je u Kataru već sad postigla više golova nego na prethodnih svetskim prvenstvima, ne računajući 1966. i 2018. godinu.

"Ostale ekipe će gledati nas, u naš kvalitet ekipe. Ako pogledate naše napadače, imamo prvoklasne igrače, neverovatne talente. Takođe, u celoj ekipi imamo igrače koji su osvajali najvažnije trofeje. Mi smo jedna od najboljih ekipa ovde, na nama je da to dokažemo na terenu", rekao je Rajs.

"Ekipe kao Francuska su osvojile Svetsko prvenstvo i to konstantno rade. Sada mi to želimo da promenimo. Svim tim velikim ekipama želimo da pokažemo da smo ovde. Nismo ovde zbog osmine finala, već da odemo do kraja", dodao je Rajs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu