Kad Moskva brani Ilona Maska, to izgleda ovako...

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova reagovala na pretnje komesara Tijerija Bretona o mogućoj zabrani Tvitera u EU.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2022.

09:23

Kad Moskva brani Ilona Maska, to izgleda ovako...
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je Ilonu Masku da ukoliko promeni logo kompanije stvarno dođe do promena.

Ona je naj ta način komentarisala pretnje komesara EU Tijerija Bretona upućene američkom milijarderu, da ako se ne bude pridržavao strogih pravila, Tviter bi mogao da bude zabranjen širom Evrope.

"A šta ako se napravi novi logo kompanije? Na primer, transrodna ptica, ofarbana u dugine boje? Onda će možda dobrovoljno da odblokira ljude i pusti ih da ćaskaju?", napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Nakod nedavnog preuzimanja "Tvitera" od strane Ilona Maska, komesar EU zadužen za primenu digitalnih pravila ove organizacije Tijeri Breton, tokom video poziva Masku, dao je neke "smernice" koje, ako ne ispoštuje, mogu dovesti do toga da se "Tviter" zabrani širom kontinenta, ili da se sankcioniše kaznama do 6 odsto globalnog prometa, podseća Raša tudej na srpskom.
Jer, ako se ogluši o ova pravila, mreža rizikuje da prekrši novi Zakon o digitalnim uslugama EU.

"Tviteru" je tako skrenuta pažnja da odbaci "proizvoljni pristup kad je reč o vraćanju na mrežu korisnika čiji su profili zabranjeni (na primer, nedavno je 'amnestiran’'nalog Donalda Trampa)".

Uz to platformi je naloženo da "agresivno" prati dezinformacije, kao i da do sledeće godine pristane na "opsežnu nezavisnu reviziju".

Među zahtevima EU jeste i taj da Mask pruži jasne kriterijume na osnovu kojih su korisnici u opasnosti da budu zabranjeni, kao i zabrana samovoljnog otključavanja korisnika društvenih mreža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: