Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 1. 12. 2022.

| Kultura

Premijera i po pet niških i gostujućih predstava ovog decembra u Narodnom pozorištu u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Narodno pozorište Niš
Bogat program u decembru; foto: JV / Ljubica Jocić

Poslednjeg meseca u 2022. godini na daskama Narodnog pozorišta u Nišu publika će moći da pogleda premijeru predstave Afera nedužne Anabele u režiji Igora Pavlovića, zatim pet dela ove kulturne ustanove, kao i pet gostovanja teatara iz Beograda i Crne Gore.

Premijera dela Velimira Popovića Afera nedužne Anabele biće 27. decembra, dan ranije će biti pretpremijera, dok je 28. decembar rezervisan za prvu reprizu.

U ovom komadu glume Aleksandar Krstić, Stefan Mladenović, Bratislava Milić, Andrija Mitić, Natalija Jović, Dragiša Veljković, Uroš Milojević i Aleksandar Stevanović.

Prva predstava u decembru je večeras od 20 sati kada je Gde smo ono stali Marjana Todorovića, u režiji Nenada Todorovića.

U subotu, 3. decembra je predstava Lice u režiji Vasila Vasileva, a u utorak, 6. decembra je gostovanje koprodukcijske predstave Bez portfelja Gradskog pozorišta Podgorica i Barskog ljetopisa.

Petak, 9. decembar je rezervisan za gostujuću monodramu o Miroslavu Antiću Portret što je autorski projekat glumca Andrije Mitića. Dan kasnije će biti delo Neki to vole vruće.

Gostovanje Akademije 28 iz Beograda sa predstavom Neka bude šta bude Vladana Savića je u ponedeljak, 12. decembra, a 14. i 15. decembra će biti Noćna frajla. Komad La Gerilla Aleksandra Đaje je 16. decembra, a dan kasnije monodrama Dragana Bože Marjanovića Gruja.

Gostovanje nezavisne produkcije iz Beograda sa delom Noć bogova je u četvrtak, 29. decembra, a u petak, 30. decembra u sali Narodnog pozorišta je koncert Amire Medunjanin.

Sve predstave i koncert počinju u 20 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • radivoje milenković

    11:38 // 3. 12. 2022.

    Verovatno da zbog angažovanja u seriji "Igra sudbine", "Kameni", nije mogao da se dovoljno angažuje i u sopstvenoj kući u kreiraju i spremanju repertoara-predstava. Na daskama Narodnog pozorišta biće 5 dela ove kulturne ustanove kao i 5 gostujućih predstava. Bar nešto. Rezultat na kraju sezone 5:5. Bolje smo prošli nego fudbaleri sa skorom 3:3.

  • Pera

    14:29 // 1. 12. 2022.

    Oribajte gelendere na balkonu da budu bele boje kao što su bili. Obrišite prašinu po reflektorima i ozvučenju, usisajte stolice. Bruka za nemar i neodgovornost direktora pozorišta. Jel treba za gore navedeno da ide kod namesnice po svoje mišljenje ili može nešto samostalno da uradi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: