Kina preduzima "humaniji pristup"

Kina se suočava sa novom situacijom i novim zadacima u prevenciji i kontroli epidemije koronavirusa saopštila je vicepremijerka Sun Čunlan.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.12.2022.

10:17

Kina preduzima
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

"Zemlja se suočava sa novom situacijom i novim zadacima u prevenciji i kontroli epidemije, pošto patogenost virusa omikrona slabi, sve više ljudi se vakciniše i akumulira iskustvo u obuzdavanju virusa", saopštila je Sun juče nacionalnim zdravstvenim zvaničnicima, prenela je agencija Sinhua.

Sun je pohvalila napore Kine pre nego što je iznela predloge za "poboljšanje“ trenutnih mera.

Navodi da Kina preuzima "humaniji pristup" u svojim odgovorima na epidemiju.

Ni Sun, a ni drugi zdravstveni zvaničnici koji su se obratili, nisu spominjali politiku nulte kovid tolerancije, već vakcinaciju i druge mere. Izjave vicepremijerke dolaze u trenutku kada je nekoliko kineskih gradova, uključujući Šangaj, počelo da ukida blokade uvedene zbog koronavirusa uprkos i velikom broju novoregistrovanih slučajeva.

Kina je poslednjih dana zabeležila najveći broj registrovanih slučajeva oboljevanja od koronavirusa na dnevnom nivou od početka pandemije – samo u sredu zabeleženo je više od 36.000 slučajeva, a zvanično je nešto više od 5.200 umrlo od početka pandemije, prenosi Bi-Bi-Si.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: