Albanski provokator Lihtštajner: Dvoglavi orao nije bio greška! Imamo boljeg selektora od Srba i mirniju glavu!

01.12.2022

10:26

0

Autor: 24sedam

Desni bek Švajcaraca sa Mundijala 2018 zadržao stare navike

Albanski provokator Lihtštajner: Dvoglavi orao nije bio greška! Imamo boljeg selektora od Srba i mirniju glavu!
Copyright Tanjug/AP

Bivši kapiten reprezentacije Švajcarske Štefan Lihtštajner ne kaje se ni danas što je u Rusiji zajedno sa Džakom i Šačirijem provocirao srpske navijače i fudbalere pokazujući pristima znak albanskih nacionalista.

Lihtštajner koji se posle epizode u Agsburgu 2020. godine oprostio od fudbala, tvrdi da njegovi nekadašnji saigrači imaju prednost u odnosu na Srbiju jer imaju mirnije glave iboljeg selektora.

- Švajcarska ima bolje igrače i boljeg selektora od Srbije. Momci su raspoloženi i većina njih zna šta može da očekuje protiv Srbije još od 2018. godine. Utakmica će biti uglavnom stvar glave, vidim da smo tu u prednosti - rekao je Lihtštajner u intervjuu za švajcarski Blik.

Granit Džaka je obećao da neće praviti političke gestove. Fudbalski savez je izdao zabranu pokazivanja dvoglavog orla ...

- Zvuči kao da je sve krenulo naopako 2018. Džaka i Šaćiri su morali da izdrže mnogo neprijateljskih udaraca ispod pojasa pre četiri godine pre i tokom utakmice. Ljudski gledano, bilo je razumljivo da su pokazali dvoglavog orla i navijali za svoj drugi dom pored Švajcarske.

AP PhotoEbrahim Norooz
 

Zvuči kao da Džaka i kompanija žale zbog svojih postupaka. Da li se to odnosi i na vas? Svojim rukama ste oblikovali dvoglavog orla 2018. godine.

- Uvek sam pokazivao solidarnost sa saigračima, a ne sa kapitenom po lepom vremenu. To je deo sporta i deo prijateljstva unutar tima. Gubili smo samo 1:0 na poluvremenu zahvaljujući Janu Zomeru, svi u svlačionici su bili nezadovoljni i bilo je mnogo nemira. Kada smo uspeli da preokrenemo stvari, bilo je neverovatno emotivno, čak i sa sportske tačke gledišta. Uzavrela atmosfera na tribinama je tada učinila ostalo. U retrospektivi, možda je to bio zarez više, ali ni danas to ne bih nazvao greškom.

Koliko je igračima teško da ignorišu političku eksplozivnost igre?

- Ekipa može da da najbolji odgovor na sve pobedom na terenu. To je bio naš fokus u 2018. Momci su iskusni i inteligentni i naučili su nešto iz prošlosti - rekao je Lihtštajner.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike