Obukama do boljih kompetencija zaposlenih

VRŠAC – Direktor Filijale Vršac, Nacionalne službe za zapošljavanje, Radojica Lazin, uručio je sertifikate polaznicima Osnovne informatičke obuke. Obuku je uspešno završilo 5 polaznika. Obuka je organizovana u saradnji sa Akademijom za obrazovanje „AKADEMIJA“, koja je bila izvođač obuke, i Školskim Centrom „Nikola Tesla“, gde su se održavala predavanja.

Osnovna informatička obuka namenjena je nezaposlenim osobama sa invaliditetom koje se nalaze na evidenciji NSZ. Prioritet su imala lica koja su duže na evidenciji. Polaznici su obuku pohađali radnim danima u trajanju od 3 časa. Obuka je trajala 31 radni dan. Na obuci su imali prilike da se upoznaju sa osnovama korišćenja računara, osnovama interneta, obrade teksta, prezentacije i drugo.

Polaznici su iskazali zadovoljstvo organizacijom obuke, kao i ukazanom prilikom za sticanje novih znanja koja će im pomoći da se zaposle. Takođe zainteresovani su i za druge obuke koje su u organicaciji NSZ.

Obuke su dobra prilika da se poveća nivo kompetencija, znanja i dodatnih veština nezaposlenih. Ove godine započeta je i obuka za viljuškariste na koju su mogla da se prijave sva lica sa evidencije nezaposlenih NSZ. U obuku je uključeno 10 lica.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.