Australija u nokaut fazi, Danci ispali sa Mundijala, Francuzi šokantno poraženi od Tunisa

Slavlje Miloša Degeneka i ekipe!

Već šest učesnika osmine finala Svetskog prvenstva su poznati, a novopridošli u nokaut fazu su odavno sigurna Francuska, ali i Australija! Kenguri su uspeli da zadrže u poslednjem kolu grupe D drugu poziciju i da slave protiv Danske koja će spakovati kofere nakon 1:0. Veliko iznenađenje, iz reda najvećih, priredio je Tunis koji je u jednom momentu imao i rezultat za prolaz, ali će za kraj takmičenja imati utefterenu pobedu protiv Francuza (1:0).

Prvi put će se Australija od 2006. godine naći u osmini finala Mundijala, i to potpuno zasluženo nakon buđenja u druge dve utakmice nakon debakla od Francuske. Jedini strelac protiv Danske bio je Metju Leki u 61. minutu, a Australijanci su mogli samo pobedom i da prođu jer je na drugom terenu Tunis ozbiljno pretio da trijumfuje protiv Francuske (što se na kraju i desilo).

Ozbiljnije su izgledali momci u žuto-zelenom, dok se Skandinavci ne mogu pohvaliti niti jednim dobrim momentom na meču. Džaba inicijativa u drugom poluvremenu i držanje lopte, prilike su preteško dolazile, a na kraju je mreža Meta Rajana ostala netaknuta.

Pomenuti Leki je u jednoj polukontri primio loptu i sa dva lažnjaka izbacio dva štopera Danske, a onda raspalio sa ivice kaznenog prostora, te pogodio desni donji ugao.

To je bilo sasvim dovoljno da se Australija vrati u dva reda bloka i da iskontroliše situaciju defanzivno za istorijski uspeh reprezentacije.

Sve to je uz suze posmatrao Tunis koji je sve od sebe dao, umalo napravio najveće iznenađenje koje se može napraviti, ali neko drugi će krojiti istoriju umesto njih.

Francuska je izašla u totalno izmenjenom sastavu, odmarao je Dešam sve svoje najjače igrače na čelu sa Embapeom, Grizmanom, Rabioom, Pavarom, Ljorisom…

Tunišani su već u osmom minutu zatresli mrežu, ali je Gandri bio za pola tela u ofsajdu prilikom tog prekida i ubacivanja, pa je VAR reagovao i ostavio nulu na semaforu.

Ipak, stiže taj pripremani šok u 58. minutu. Vahbi Kazri je centralno istrčao nekih 10 metara, došao do kaznenog prostora i sa ivice u padu šutirao, te pogodio donji desni ugao.

Džaba je kasnije bio i ulazak prvih zvezda tima i svi mogući pokušaji i sve je išlo ka porazu, a poništen je pogodak u 98. minutu.

Tako će Francuska i Australija čekati protivnika iz grupe C gde se Poljska, Argentina, Saudijska Arabija i Meksiko bore za prolaz dalje.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.