Albanci prisvajaju Švajcarca Elvedija, ali on im poručio: Nisam ja iz Srbije!

01.12.2022

09:59

0

Autor: 24sedam

Legija stranaca u dresu Švajcarske broji 13 članova

Albanci prisvajaju Švajcarca Elvedija, ali on im poručio: Nisam ja iz Srbije!
Niko Elvedi - Copyright Tanjug/AP

I danas mnogi Švajcarci misle da je njihov štoper Niko Elvedi jedan od mnogih igrača albanskog porekla koji su branili boje njihovog nacionalnog tima.

Brojni forumi na internetu koji se bave pitanjem "ko je ko, odakle je ko" Elvedija svrstava među Balkance, uglavnom zato što mu prezime podseća na albansko, pa ga i oni svojataju u svojim komentarima. Međutim, Elvedi je rođen u Cirihu, ali poreklom je iz oblasti Val Lumencija u južnom delu Švajcarske, koji gravitira Italiji.

Elvedi i sam kaže da je navikao na to da ga ljudi gledaju kao Albanca.

Tanjug/AP
 

Čak me je i predsednik Ciriha Ansiljo Kanepa jednom pitao da li dolazimo iz Srbije - rekao je Elvedi za zvanični sajt Bundeslige i dodatno pojasnio poreklo:

- Ali mi potičemo iz Val Lumnecije u Graubindenu.

Elvedi ima brata blizanca Jana koji igra u nemačkom trećeligašu Jan Regensburgu. Dakle, pošto Elvedi nije Albanac, švajcarska legija stranaca broji 13 članova: tri Albanca (Džaka, Šaćiri i Jašari), dvojica Nigerijaca (Akanđi, Okafor), Kamerunac (Embolo), Bosanac (Seferović), Turčin (Komert), Portugalac (Fernandeš), Senegalac (Đibril Sou), Španac (Rodrigez), Dominikanac (Ruben Vargas) i Južni Sudanac (Zakarija).

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike